Poliţia Capitalei verifică spargerea unui birou de la Serviciul Resurse Umane şi furtul unui dosar

Poliţia Capitalei face cercetări privind spargerea unui birou de la Serviciul Resurse Umane din cadrul instituţiei, la sfârşitul anului trecut, incident în urma căruia un dosar privind cererea de mutare a unui jandarm la poliţie a dispărut.

Urmărește
21 afișări

Diana Sarca, ofiţer de presă de la Poliţia Capitalei, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că incidentul a avut loc în dimineaţa de 28 decembrie 2010, când persoane necunoscute au forţat uşa unui birou de la Serviciul Resurse Umane şi au intrat în încăpere.

În urma inventarierii bunurilor din birou, poliţiştii au constatat că lipseşte un singur dosar, privind cercerea de mutare a unui subofiţer al Jandarmeriei la Poliţia Capitalei, la serviciul de siguranţă publică şi patrulare. Bărbatul lucra în Jandarmerie de zece ani, a precizat sursa citată.

O echipă a Poliţiei Capitalei face cercetări, momentan neexistând date care să indice că incidentul ar avea vreo legătură cu scandalul încadrărilor ilegale în Jandarmeria Română.

Poliţiştii încearcă să-i identifice şi să-i prindă pe responsabili, a precizat Sarca.

În 5 ianuarie 2011, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului ICCJ au început urmărirea penală "in rem" în cazul angajărilor ilegale în Jandarmerie, iar ulterior au declanşat urmărirea penală faţă de fostul director al Direcţiei Financiare din MAI, comisarul Ioan Valentin Opriţescu, fostul şef al Jandarmeriei Române Olimpiodor Antonescu, fostul adjunct al acestuia Nicolaie Rugină, colonelul Marian Grigoriu, fostul şef al resurselor umane din MAI Adrian Pătraşcu şi comisarul Constantin Toleriu.

Ancheta judiciară vine în urma sesizării Corpului de control al MAI, care a constatat că, în perioada 15-18 octombrie 2010, cu avizul unor şefi din instituţie, "s-au deblocat trei posturi de ofiţer în Jandarmeria Română", prin derogare de la actele normative prin care fusese suspendată orice angajare.

"În aceste condiţii, examenele au fost dispuse de IGJR (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române-n.r.) şi au avut loc, deşi pentru anumite funcţii nu erau îndeplinite cerinţele de organizare impuse de ordinele pe linie de resurse umane (vechime în muncă, nici un candidat nu avea la dosar certificatele de examinare psihologică, nu toate documentele de studii erau legalizate, la toţi candidaţii lipseau fişele medicale de încadrare)", informa MAI.

În aceste condiţii, Corpul de Control al Ministrului de Interne a constatat că demersurile Jandarmeriei Române pentru ocuparea funcţiilor scoase la concurs "au avut un caracter formal, întrucât scopul a fost ca aceste persoane să ajungă în rândul cadrelor active ale MAI şi apoi implicit în Poliţia Română".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici