- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.07.2024, 17:08)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Poliţia de frontieră: În acest an se înregistrează o scădere de 72% a migratiei ilegale
În prima parte a anului 2024, poliţiştii de frontieră au depistat 2.138 cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, faţă de 8.246 înregistraţi în aceeaşi perioadă a anului trecut, o scădere de 72%, potrivit unui bilanţ al Poliţiei de frontieră.
Urmărește
100 afișări
Poliţia de frontieră: În acest an se înregistrează o scădere de 72% a migratiei ilegale
Potrivit bilanţului, valorile de trafic înregistrate în punctele de control trecere frontieră, în prima jumătate a anului 2024, au fost de aproximativ 28.300.000 treceri persoane, din care 13.700.000 pe sensul de intrare şi 14.600.000 pe sensul de ieşire.
Se înregistrează creşteri ale traficului prin punctele de trecere la segmentele de frontieră cu Ungaria (17%), Serbia (11,7%) şi Bulgaria (10,2%).
De asemenea, în primele şase luni ale acestui an, aproximativ 8.800.000 mijloace de transport au trecut prin punctele de trecere a frontierei, cu 9,4% mai mari comparativ cu aceeaşi perioadă 2023.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
În prima jumătate a anului 2024, politiştii de frontieră au constatat 16.759 fapte ilegale (6.489 infracţiuni şi 10.270 contravenţii). Din numărul total de infracţiuni, cele mai multe au fost înregistrate în domeniul migraţiei ilegale de persoane (3. 657), dar şi pentru fals şi uz de fals (514 infracţiuni), urmate de cele la regimul circulaţiei si traficului ilegal de droguri (322).
De asemenea, în semestrul I 2024 s-au aplicat amenzi contravenţionale unui număr de 10.270 persoane în valoare de peste 8.000.000 lei, cele mai multe sancţiuni contravenţionale fiind aplicate la frontiera cu R. Moldova (55% din numărul total).
„În România, fenomenul migraţiei ilegale se poziţionează în contextul unei situaţii care se manifestă tot mai intens la nivel european, respectiv migraţia către vest a forţei de muncă importate legal, adică persoane care au intrat în ţară, cu viză de muncă, iar apoi încearcă să iasă, pe la frontiera cu Ungaria. În prima parte a anului 2024, în urma acţiunilor de supraveghere şi control ale frontierei de stat, poliţiştii de frontieră au depistat în zona de competenţă, 2.138 cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, din care 712 pe sensul de intrare în ţară şi 1.426 străini pe sensul de ieşire din ţară. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, au fost depistaţi acţionând ilegal la frontieră 8.246 cetăţeni străini – 1296 pe sensul de intrare şi 6.950 pe sensul de ieşire, sens în care în acest an se înregistrează o scădere de 72% a migraţiei ilegale la frontierele României”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de frontieră.
De asemenea, se remarcă şi creşterea considerabilă a numărului cetăţenilor ucraineni depistaţi cu intrare ilegală (aproximativ 5.600, fată de 1.750), deveniţi ulterior solicitanţi de protecţie temporară sau azil în ţara noastră.
La frontiera României au fost depistate acţionând ilegal (atât pe intrare cât şi pe ieşire) şi persoane provenind din: Siria, Nepal, Bangladesh, Turcia, Etiopia, Pakistan, SriLanka, India sau Vietnam.
Conform sursei citate, au fost constatate 181 infracţiuni de contrabandă şi fraudă vamală si 57 infracţiuni de natură economico – financiară, fiind reţinute în vederea confiscării bunuri în valoare de aproximativ 231,3 milioane lei, cu 10% mai mult decăt aceeaşi perioadă a anului trecut.
De asemenea, în perioada analizată, poliţiştii de frontieră au reţinut în vederea confiscării 1.334.000 pachete ţigări cu o valoare de peste 30.000.000 lei, peste 6.300 kg. tutun, şi 50 kg. tutun narghilea.
Pe linia dreptului de proprietate intelectuală, în perioada analizată au fost depistate 297 fapte de natură infracţională, dar au fost descoperite şi 167 autovehicule care erau semnalate ca fiind furate în diverse ţări ale Uniunii Europene, cu 39,2% mai mult comparativ cu perioada similară 2023.
În perioada analizată, poliţiştii de frontieră – independent sau în colaborare cu lucrători ai structurilor cu competenţe pe linia combaterii traficului ilegal de droguri şi substanţe interzise - au depistat: 245 kg canabis, 40 kg amfetamine, 1 kg de cocaina, 28 kg precursori, 484 produse psihotrope, 1,2 kg şi 769 bucati alte stupefiante.
De asemenea, au fost descoperite 196 arme, 1.449 cartuşe, 29 componente arme şi peste 5.800 bucăţi materiale pirotehnice.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe