- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Poliţia Română: Şapte persoane au fost reţinute în afacerile imobiliare de la Iaşi
Şapte persoane au fost reţinute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în cazul afacerilor imobiliare, iar în cazul altor patru persoane s-a dispus măsura preventivă de a nu părăsi Iaşiul, a informat sâmbătă Poliţia Română.
Poliţia Română: Şapte persoane au fost reţinute în afacerile imobiliare de la Iaşi (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)
O grefieră, trei angajaţi ai Oficiului ieşean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi alte 17 persoane, însă doar faţă de 11 acuzaţi s-au dispus măsuri preventive, în dosarul privind afacerile imobiliare din Iaşi, în care prejudiciul este considerat de către DIICOT drept unul considerabil, având în vedere suprafaţa mare şi amplasamentele terenurilor.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, alături de poliţişti, au anihilat un grup infracţional infracţional organizat, constituit din 21 de persoane, din care trei angajaţi ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, informează, vineri, DIICOT.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
În urma a 20 de percheziţii domiciliare efectuate în municipiul Iaşi, vineri, de către poliţiştii BCCO Iaşi, coordonaţi de procurori din cadrul DIICOT-Structura Centrală, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în tranzacţii imobiliare ilegale, şapte persoane au fost reţinute,iar faţă de alte patru s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea, informează, sâmbătă, Poliţia Română.
Poliţia Română arată că, după documentarea activităţii infracţionale şi administrarea probelor, cu sprijinul ofiţerilor DGIPI, s-a stabilit că învinuitul O. E. a constituit un grup infracţional organizat specializat în comiterea de infracţiuni grave şi anume, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, grup la care, de-a lungul timpului, au aderat sau pe care l-au sprijinit alţi 21 de suspecţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 66 ani, domiciliaţi în judeţele Iaşi,Vaslui şi Suceava.
Din investigaţii a reieşit că, membri grupului infracţional identificau terenuri situate în zone centrale ale municipiului Iaşi, care nu erau revendicate, ocupate sau întăbulate, apoi falsificau actele de provenienţă ale acestora (contracte de vânzare-cumpărare autentificate la fostul Notariat de Stat, certificate de moştenitor, zdelci). În baza documentele falsificate, suspecţii cumpărau terenurile, prin întocmirea de contracte de vânzare-cumpărare simulate la diferite birouri notariale din Iaşi, pentru a le introduce în circuitul civil, după care le revindeau unor cumpărători de bună credinţă.
Pentru intabularea terenurilor, documentaţia cadastrală, ce conţinea date neconforme cu realitatea, era realizată de către suspecţii R. B. I. şi R.M., de la o societate specializată, iar învinuitul C.C.V. certifica realitatea datelor înscrise în documentaţie. Învinuiţii C.R.C., M.C.G. şi P.O.C., efectuau întăbulările, deşi terenurile nu erau identificate cu numere topografice sau nu erau prezentate documentele originale de provenienţă ori se aflau pe alte amplasamente.
Ulterior, se încheiau contractele de vânzare-cumpărare cu o parte din învinuiţi până când terenurile erau vândute unor persoane de bună-credinţă în scopul disimulării originii ilicite a dobândirii proprietăţii, obţinându-se beneficii materiale.
Faţă de învinuiţii O.E, M.I.C., D.M.D., V.M.N., M.C.G., P.O. C. şi M.M., procurorii DIICOT au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de iniţiere, constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi înşelăciune care a avut consecinţe deosebit de grave, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Iaşi cu propunerea de arestare preventivă.
Cu privire la învinuiţii R.M., A.I., C.C.V., S.P.F. s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea, urmând ca ceilalţi învinuiţi să fie cercetaţi în stare de libertate.
La acţiunea desfăşurată vineri, au participat şi poliţişti din cadrul IJPF Iaşi, IPJ Iaşi, Poliţia municipiului Iaşi şi Serviciul de Intervenţie Rapidă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO