- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (31.08.2012, 18:28)
- Departamentul Eveniment , Valentin Anghel ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Poliţia rurală din Ilfov va avea 31 de posturi şi peste 250 de poliţişti
Poliţia rurală din Ilfov - care va funcţiona, potrivit MAI, din 1 septembrie - va avea 31 de posturi şi peste 250 de poliţişti, numărul acestora fiind stabilit în funcţie de situaţia operativă existentă în fiecare comună, precizează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov.
Urmărește
375 afișări
Poliţia rurală din Ilfov va avea 31 de posturi şi peste 250 de poliţişti (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)
"În baza dispoziţiei Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel naţional a fost elaborată Concepţia de eficientizare a activităţii structurilor de ordine publică din mediul rural. Conform noii Concepţii, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, vor funcţiona 31 posturi de poliţie. Astfel, în mediul rural îşi vor desfăşura activitatea peste 250 de poliţişti", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, vineri, de IPJ Ilfov.
Potrivit sursei citate, numărul poliţiştilor la un post de politie a fost stabilit în funcţie de situaţia operativă existentă în fiecare comună, respectiv trei-patru poliţişti/post de poliţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Donald Trump afirmă că pregăteşte o întâlnire cu Vladimir Putin pentru a discuta despre războiul din Ucraina
-
Adrian Sârbu: Ordonanţa-trenuleţ nu va rezolva nimic. Bugetul României e o cutie neagră urât mirositoare. Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
Principalele avantaje urmărite prin ajustarea conceptului iniţial şi înfiinţarea posturilor de poliţie sunt: creşterea sentimentului de siguranţă al cetăţeanului din mediul rural; reducerea timpului de intervenţie la evenimentele sesizate; posibilitate efectuării unor acţiuni cu forţe mărite fără a deplasa efective la distanţe foarte mari; îmbunătăţirea procesului de relaţionare poliţist-cetăţean; eficientizarea activităţii; prezenţa în teren a poliţiştilor; creşterea gradului de cunoaştere a populaţiei şi a gradului de relaţionare cu comunitatea; soluţionarea cu operativitate a dosarelor penale; adaptarea unui program de lucru în funcţie de necesităţile operative din zona de competenţă, conform aceleiaşi surse.
Vechile posturi de Poliţie care funcţionau în mediul rural vor fi reînfiinţate şi vor funcţiona din nou, din 1 septembrie, după ce infracţionalitatea în această zonă a crescut cu şase la sută în comparaţie cu anul trecut, au anunţat, miercuri, oficialii Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Potrivi surselor citate, infracţionalitatea a crescut după ce, anul trecut, Poliţia Rurală a fost reorganizată, iar posturile au devenit aproape inexistente, în sensul în care acolo a rămas un singur lucrător, cu program între 8.00 şi 16.00.
Fără poliţişti în comune, spun oficialii MAI, furturile de animale, tâlhăriile şi infracţiunile stradale au crescut cu şase la sută comparativ cu 2011.
În aceste condiţii, de la 1 septembrie, vor funcţiona, la nivel naţional, 2.748 de posturi de Poliţie în mediul rural, la care vor lucra, în ture, câte patru-cinci persoane, sub coordonarea unui şef de post care îşi va obţine funcţia în urma unui concurs, a precizat şeful Poliţiei Române, chestorul principal Petre Tobă.
Pentru suplimentarea numărului de poliţişti la nivelul comunelor, aproape toată promoţia nouă de agenţi de poliţie a fost încadrată în Poliţia Rurală. Potrivit lui Tobă, cei mai mulţi dintre aceştia vor fi nevoiţi să-şi închrieze locuinţe, iar banii de chirie vor fi decontaţi de Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Citește pe alephnews.ro: Elon Musk: Am epuizat suma cumulativă a cunoștințelor umane
Citește pe www.zf.ro: Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce faci atunci când nu te vede nimeni? Locuitorii din Utah au cele mai multe curiozități și se informează despre sex
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Corina Ungureanu a ajuns de nerecunoscut. Cum s-a transformat trupul ei, la 15 ani de când s-a retras din gimnastică
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe