- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Poliţia Rutieră are acum autolaboratoare pentru depistarea drogurilor
Poliţia Rutieră a fost dotată, marţi, cu 25 de autospeciale pentru cercetarea la faţa locului în cazul accidentelor şi dispozitive pentru testarea antidrog, în cadrul unui proiect de 1,2 milioane de euro, trei sferturi din valoare fiind plătită din fondurile Phare, iar restul de Guvern.
Poliţia Rutieră are acum autolaboratoare pentru depistarea drogurilor
Până acum, când se produceau accidente, maşinile de patrulare ale poliţiei erau scoase din trafic pentru a interveni, a explicat comisarul şef Lucian Diniţă, de la Direcţia Poliţiei Rutiere, care a prezentant, marţi, noile achiziţii. Autospecialele, cu dotări la standarde europene, vor fi trimise la locul accidentului, iar echipamentele vor fi folosite doar de specialişti criminalişti, oameni cu pregătire în domeniu, care ştiu cum să folosească dipozitivele şi nu de ofiţeri de poliţie, potrivit comisarului şef.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Proiectul Phare în cadrul căruia a fost făcută această investiţie are drept scop, pe de o parte, îmbunătăţirea calităţii de cercetare la faţa locului şi, pe de altă parte, prevenirea accidentelor prin reducerea consumului de droguri la volan.
Maşinile englezeşti, Ldv Maxus, intrate în dotare ca urmare a unei licitaţii câştigate de firma respectivă, au fost repartizate în 23 de judeţe, printre care Cluj, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Ilfov, precum şi în Bucureşti, iar alte două vor interveni pe autostrada Piteşti-Bucureşti şi pe Autostrada Soarelui.
Testările antidrog presupun prelevarea unor probe de salivă, iar în cazul în care ies pozitive, persoana respectivă este trimisă pentru recoltarea de probe biologice, un avantaj pe care comisarul-şef îl scoate în evidenţă pentru că până acum poliţiştii nu aveau mijloacele necesare pentru a trimite o persoană la teste avansate în cazul în care avea bănuieli că ar fi consumat droguri.
Maşinile, în care încap nouă persoane, au dotări complete, precum staţii de emisie, lămpi de mare putere, rulete şi alte instrumente pentru măsurători mai precise şi camere foto digitale.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36