Poliţia Rutieră: Cele mai multe accidente grave au loc pe DN1, DN2 şi DN7

Cele mai multe accidente soldate cu morţi şi răniţi grav din România, s-au produs, în ultimii ani, pe drumurile naţionale, poliţiştii identificând mai multe zone cu risc crescut de accidente, DN1 fiind pe primul loc, urmat de DN2 şi DN7.

Urmărește
276 afișări
Imaginea articolului Poliţia Rutieră: Cele mai multe accidente grave au loc pe DN1, DN2 şi DN7

Poliţia Rutieră: Cele mai multe accidente grave au loc pe DN1, DN2 şi DN7 (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul Direcţiei Poliţiei Rutiere, comisarul şef Viorel Recoşeanu, a precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că poliţiştii de la rutieră au identificat zece drumuri naţionale pe care se produc aproximativ jumătate dintre accidentele soldate cu morţi şi peste 40 la sută dintre accidentele cu răniţi, primele trei fiind DN1, DN2 şi DN7. Pe aceste drumuri au fost descoperite 180 de ''puncte negre'', zone cu risc crescut de accidente.

''DN1 este cea mai criminogenă arteră, la kilometrul 63 şi 78 având loc cel mai semnificativ număr de accidente de circulaţie'', a menţionat comisarul şef Recoşeanu.

Conform poliţiştilor de la rutieră, pe DN1 au fost identificate 48 de puncte periculoase, 30 la sută dintre accidente având loc pe raza judeţului Prahova. De asemenea, s-a constatat că majoritatea accidentelor au loc între orele 14.00 şi 19.00, în a doua parte a săptămânii, din cauza vitezei şi a pietonilor care traversează neregulamentar.

Pe DN2, unde au fost stabilite 49 de ''puncte negre'', s-a constatat că cele mai multe accidente se produc pe raza judeţului Buzău, din cauza pietonilor, a conducerii imprudente sau a vitezei. Pe acest tronson, majoritatea accidentelor au loc între orele 17.00 şi 20.00, în a doua parte a săptămânii.

Potrivit poliţiştilor, DN2 este tranzitat zilnic de peste 13.000 de autovehicule, numai în oraşul Voluntari, la ieşirea sau intrarea în Bucureşti, fiind înregistrat, pe oră, un trafic de 2.000 de vehicule.

Pe DN7, unde s-a dublat numărul de accidente soldate cu morţi şi răniţi, au fost identificate 34 de puncte periculoase. Cele mai multe accidente au loc între orele 17.00 şi 21.00, în ziua de luni.

La polul opus se află autostrăzile, care au înregistrat un număr foarte mic de accidente, doar 0,5 la sută din totalul acestora.

Directorul Direcţiei Poliţiei Rutiere a spus şi că numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în acest an a crescut cu 14,3 la sută, de la 482 la 551, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

De asemenea, numărul persoanelor care au fost rănite grav a crescut cu 38,7 la sută, de la 1.227 în 2007 la 1.708 în 2008.

Cauzele principale ale acestor accidente rutiere au fost viteza, traversările neregulamentare şi neacordarea de prioritate pietonilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici