Poliţia Sibiu recomandă turiştilor de la cabanele din zona Bâlea să nu pornească la drum cu maşinile

Poliţia Judeţeană Sibiu recomandă, sâmbătă, turiştilor aflaţi la cabanele din zona Bâlea să nu plece cu maşinile pe Transfăgărăşan (DN 7C), drum pe care se circulă pe o singură bandă, din cauza căderilor de bolovani aduşi de o viitură, întrucât există pericolul ca fenomenul să se repete.

Urmărește
9 afișări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, inspectorul Luciana Balteş, poliţiştii recomandă turiştilor aflaţi la cabanele din zona Bâlea să nu pornească cu maşinile la drum, întrucât există pericolul ca pe Transfăgărăşan să se producă viituri care să antreneze bolovani, din cauza cantităţilor mari de precipitaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Inspectoratul de Poliţie al judeţului Sibiu recomandă participanţilor la trafic, în special şoferilor, să evite folosirea DN 7C - Transfăgăraşan, întrucât în zonă se circulă cu dificultate, momentan pe un singur sens. În cursul nopţii, din cauza căderilor abundente de ploi, DN 7C (zona Bâlea Cascadă) a fost blocat de o viitură, care a antrenat bolovani, lemne şi pământ, iar situaţia se poate repeta", a spus inspectorul Luciana Balteş.

De altfel, în această zonă, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, trei persoane au rămas izolate din cauza producerii unei viituri, într-un sector de drum care, potrivit şefului Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, este închis traficului rutier încă din octombrie 2010.

"În zona blocată de aluviuni au fost izolate trei persoane, care se aflau într-o maşină. Turiştii s-au aventurat pe zona de drum închisă circulaţiei şi au aşteptat sosirea echipajelor de la drumuri pentru a curăţa şoseaua", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Adrian David.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Prefectura Sibiu, un bilanţ provizoriu al inundaţiilor din ultimele 24 de ore arată că localităţile cele mai afectate au fost Cârţişoara, Arpaşu de Sus, Arpaşu de Jos şi Porumbacu de Jos, aflate la poalele Munţilor Făgăraş.

"În comuna Cârţişoara, în urma creşterii cotei râului Cârţişoara, au fost evacuate 189 de persoane şi bunurile acestora, din 62 de gospodării. Tot pe raza comunei au mai fost afectate o fermă piscicolă, 20 de gospodării, un stâlp de înaltă tensiune, trei poduri, iar DN 7C - Transfăgărăşan - a fost blocat de aluviuni", se arată în comunicatul Prefecturii.

Potrivit sursei citate, în satul Arpaşu de Sus, au fost inundate de apele râului Arpaşu Mare, trecute de cota de pericol, curţile a 15 locuinţe, fiind evacuate 72 de persoane. În satul Arpaşu de Jos, au fost inundate 21 de hectare de păşune, 30 de gospodării şi a fost afectat un stâlp de înaltă tensiune.

De asemenea, în comuna Porumbacu de Jos, apele râului Porumbacu, ajunse la cota de inundaţie, au inundat 56 de hectare de teren arabil, iar o persoană a fost evacuată din locuinţă.

La operaţiunile din zonă au participat, pe durata nopţii de vineri spre sâmbătă, şi participă şi la ora transmiterii acestei ştiri echipaje de intervenţie ale pompierilor, jandarmilor şi Poliţiei din Sibiu, dar şi pompieri din judeţul Braşov şi voluntari din cele trei comune afectate de inundaţii.

De asemenea, în zonă se află specialişti din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici