- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.09.2014, 12:43)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Poliţist, adjectiv" şi "Marfa şi banii", printre filmele care pot fi vizionate în penitenciare din România până pe 1 octombrie
Deţinuţii de la închisorile Bucureşti-Jilava şi Târgşor din judeţul Prahova vor putea viziona, până pe 1 octombrie, cinci lungmetraje româneşti, la prima ediţie a proiectului "Filme după gratii - proiecţii în penitenciare", informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
154 afișări
"Poliţist, adjectiv" şi "Marfa şi banii", printre filmele care pot fi vizionate în penitenciare din România până pe 1 octombrie
Proiectul, care a debutat pe 15 septembrie, este organizat de compania de producţie 111 Film în colaborare cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) şi cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).
De-a lungul celor două săptămâni, deţinuţii români vor avea ocazia să se întâlnească cu unele dintre cele mai noi filme româneşti.
Astfel, proiectul mizează să îndeplinească două ţinte: educarea culturală şi deschiderea a noi orizonturi creative pentru cei fără acces liber la cultură pe de o parte şi, pe de altă parte, promovarea filmului românesc într-un spaţiu nou şi atipic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Protest la Universitate, în București, față de Călin Georgescu: „Iubirea de țară nu e legionară”
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
-
Nicolae Ciucă a demisionat din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal
Graţie unei activităţi cuturale în esenţă itinerante, se va încuraja mobilitatea culturală pe teritoriul României, familiarizarea deţinuţilor cu cinema-ul românesc contemporan şi încurajarea acestora în direcţia comunicării deschise şi argumentate sub forma unor discuţii libere după vizionare. Fiecare proiecţie este urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri, în care spectatorii îşi vor putea prezenta impresiile despre filmele vizionate.
În perioada 15 septembrie - 1 octombrie, cinci lungmetraje vor fi proiectate în două dintre penitenciarele din România - Penitenciarul Bucureşti Jilava şi Penitenciarul de Femei Târgşor din judeţul Prahova.
Astfel, persoanele deţinute din aceste două închisori vor avea ocazia să vizioneze şi să discute mai apoi despre filmele "Marfa şi banii", de Cristi Puiu, "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, "California Dreamin' (nesfârşit)", de Cristian Nemescu, "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu, şi "Love Building", de Iulia Rugină.
Organizatorii îşi propun să reia seria de proiecţii în penitenciare în 2015, urmând ca filmele româneşti să fie proiectate în alte închisori din ţară. Filme după gratii a fost unul din cele 15 proiecte selecţionate să participe la Transilvania Talent Lab (TTL), ediţia a treia, organizat în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF 2014). Detaliile, structura, conceptul şi implementarea proiectului au fost pe larg discutate alături de experţii TTL, în cele cinci zile de training.
111 Film este o companie de producţie de film înfiinţată de doi tineri producători, proaspăt absolvenţi ai masterului de producţie al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" (UNATC) din Bucureşti.
Eugen Matei Lumezianu (absolvent al Facultaţii de Drept) şi Eduard Haris (absolvent al secţiei de actorie a UNATC) au început să fie activi în domeniul producţiei de film în anul 2011. De atunci şi până în prezent, cei doi au produs o serie de scurtmetraje şi mediumetraje, prezentate la festivaluri de profil din ţară şi străinătate. Printre filmele produse şi coproduse de 111 Film se numără: "Mâine, Bach", de Mircea Ciorică (nominalizare la premiile Gopo 2014 şi premiul publicului la NexT International Film Festival, 2014), "Să Mori de Dragoste Rănită", de Iulia Rugină (cel mai bun scurtmetraj românesc la TIFF 2014), şi "Piano", de Dorian Boguţă.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe