Poliţist condamnat pentru că a făcut dreptate cu bastonul şi a învineţit un parcagiu din Bucureşti

  • Un poliţist din Capitală a fost condamnat în primă instanţă după ce a bătut un parcagiu.
  • Poliţistul a primit aproape un an de închisoare cu suspendare şi este obligat să plătească 10.000 lei daune morale.
  • Judecătorii „dau de pământ”, în motivare, cu poliţistul.
Urmărește
2674 afișări
Imaginea articolului Poliţist condamnat pentru că a făcut dreptate cu bastonul şi a învineţit un parcagiu din Bucureşti

Poliţist condamnat pentru că a făcut dreptate cu bastonul şi a învineţit un parcagiu din Bucureşti

Dacă în cazul poliţiştilor care se poartă abuziv, auzi des că se fac cercetări disciplinare, am o ştire care sparge tiparul. Un agent de la Secţia 17 din Capitală a fost condamnat la 10 luni cu suspendare pentru că a bătut un parcagiu. Trebuie să îi şi plătească daune de 10.000 lei. Decizia este în primă instanţă, e drept. Ce s-a întâmplat de fapt?

Poliţistul l-a dus pe parcagiu la Secţia 17 din Bucureşti, l-a obligat să se dezbrace şi l-ar fi lovit de mai multe ori cu pumnii şi cu un baston de cauciuc pe mâini şi pe picioare. Nici atunci nu s-a oprit: parcagiul a fost dus în subsolul secţiei şi a fost obligat să facă flotări şi genuflexiuni.

În motivarea condamnării redactate recent, judecătorii spun că poliţistul a afectat prestigiul Secţiei.

„Este de neacceptat comportamentul agresiv al inculpatului care, în calitate de reprezentant al statului, îşi depăşeşte în mod abuziv atribuţiile de serviciu şi recurge la exercitarea de violenţe fizice asupra unei persoane vulnerabile”, se arată în motivarea judecătorilor de la Judecătoria Sector 5.

Nicoleta Popescu de la APADOR CH, avocatul parcagiului, spune că acest caz ar trebui să fie un exemplu-şcoală, „să circule ca mod de circulară în secţiile de poliţie”.

„Intimidarea a fost de la momentul la care poliţistul l-a bătut şi i-a spus „ să nu îndrăzneşti să faci vreo plângere că te distrug, că te bag la puşcărie. Ar trebui să fie un exemplu-şcoală: să circule ca mod de circulară în secţiile de poliţie şi tratat total diferit atunci când primesc astfel de plângeri, adică tratate cu seriozitate”, a spus avocata de la APADOR-CH.

Florin Vîlnei, sindicalist din Poliţie, consideră că astfel de cazuri trebuie sancţionate. „Drept urmare, instanţa s-a pronunţat. E adevărat, în primă instanţă, dar aşteptăm să vedem ce zice şi instanţa de apel. 

Asta ni se transmite zilnic – trebuie să ne facem datoria, nu trebuie să abuzăm de tot ceea ce înseamnă legislaţie, trebuie să vedem cum intervenim. Acesta cred că ar trebui să fie mesajul”, a menţionat sindicalistul. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici