Poliţist de frontieră din Vaslui condamnat pentru contrabandă cu ţigări, sentinţa nu este definitivă

Un poliţist de frontieră din judeţul Vaslui a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru contrabandă cu ţigări, după ce în noiembrie anul trecut a fost prins de colegi cu 1.000 pachete de ţigări de provenienţă din Republica Moldova, sentinţa nefiind însă definitivă.

Urmărește
30 afișări

Angajat ca agent în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui, Corneliu Albişteanu a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Huşi la un an de închisoare cu executare pentru contrabandă, sentinţă dată şi pentru un bărbat din Stănileşti, judeţul Vaslui, judecat în acelaşi dosar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În plus, potrivit sentinţei instanţei din Huşi, cei doi au fost obligaţi şi la plata unei sancţiuni administrative de 1.000 de lei fiecare.

"Agentul Corneliu Albişteanu este încă angajat al IJPF Vaslui, el fiind suspendat din activitate din 13 noiembrie 2010, odată cu arestarea preventivă. Aşteptăm hotărârea instanţei de judecată în baza căreia vom putea lua măsurile de rigoare prevăzute de lege", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX Valeriu Bodoga, inspector-şef al IJPF Vaslui.

Poliţistul de frontieră Corneliu Albişteanu a fost prins în flagrant de două echipaje ale IJPF Vaslui în timp ce transporta cu maşina personală 1.000 pachete cu ţigări de contrabandă. De fapt, agentul Albişteanu a abandonat întreaga cantitate de ţigări pe un câmp din apropiere de localitatea Fundu Văii, după ce a fost urmărit de colegii săi în urma refuzului de a opri la semnalele acestora în trafic. Ulterior, în urma extinderii cercetărilor, organele de anchetă au stabilit că poliţistul de frontieră luase ţigările de la Costel Pândaru, din localitatea Stănileşti, în schimbul unei datorii de 3.500 de lei, marfa urmând a fi plasată pe piaţa neagră din Huşi.

Aretaţi preventiv pe 13 noiembrie 2010, Corneliu Albişteanu şi Costel Pândaru au fost trimişi în judecată în decembrie anul trecut şi apoi, la mai puţin de două luni, au şi fost condamnaţi de magistraţii Judecătoriei Huşi. Asta după ce ambii inculpaţi şi-au recunoscut fapta, beneficiind de o reducere cu o treime a pedepsei, în baza Legii 202/2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor.

Sentinţa Judecătoriei Huşi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la pronunţare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici