Poliţist de la Serviciul Arme-DGPMB, acuzat că a sprijinit o grupare cu informaţii confidenţiale

Un poliţist de la Serviciul Arme - DGPMB este acuzat că a sprijinit activitatea unei grupări din care fac parte alte şapte persoane acuzate că, prin violenţă, au cerut de la mai multe persoane bani, cu titlul de împrumut şi dobânzi nedatorate în realitate, prejudiciul fiind de un milion de euro.

Urmărește
579 afișări
Imaginea articolului Poliţist de la Serviciul Arme-DGPMB, acuzat că a sprijinit o grupare cu informaţii confidenţiale

Poliţist de la Serviciul Arme-DGPMB, acuzat că a sprijinit o grupare cu informaţii confidenţiale (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bucureşti au destructurat un grup infracţional organizat, care acţiona pe raza municipiului Bucureşti, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal şi abuz în serviciu, informează, marţi, DIICOT.

Anchetatorii au stabilit că Ciucă Aurelian, împreună cu Tinichez Ovidiu, Sburlea Emil, Stoica Leonard-Dumitru, Nae Radu, Stan Cristian, Năstase Dumitru şi Gîlice Tomiţă-Ştefan au determinat, prin violenţă şi ameninţare, o parte vătămată, administrator la trei societăţi comerciale, având ca obiect de activitate construcţii şi consultanţă în construcţii, să le plătească în mod constant sume considerabile de bani, cu titlul de împrumut şi dobânzi nedatorate în realitate.

Fiind ameninţată şi agresată constant de către membrii grupării, victima a încheiat contractele de împrumut cu garanţie imobiliară şi le-a plătit acestora, în numerar sau prin virament în conturi bancare, diferite sume de bani.

Activitatea infracţională a membrilor grupării a fost sprijinită de către Nae Radu, agent principal în cadrul DGPMB - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, care a furnizat învinuiţilor date cu caracter confidenţial, din bazele naţionale de date.

Tot în contul acestor datorii inexistente, acuzaţii au folosit fără drept şi au refuzat să restituie trei autoturisme, mărcile Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg şi BMW Z4, achiziţionate în leasing de către partea vătămată.

Totodată, Ciucă Aurelian împreună cu alte persoane, prin violenţe şi ameninţări, au constrâns alte două părţi vătămate, printre care un avocat, să le plătească mai multe sume de bani.

Prin faptele săvârşite, învinuiţii au cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro.

La sediul DIICOT au fost aduse pentru audieri zece persoane.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti şi lucrătorilor BSIJ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici