Poliţişti din Borşa trimişi în judecată după ce au ajutat un şofer prins băut la volan

  • Doi poliţişti din Borşa, judeţul Maramureş, au fost trimişi în judecată după ce ar fi ajutat un şofer prins băut la volan să scape de pedeapsă.
  • Un alt poliţist local a fost trimis în judecată pentru că a omis să sesizeze faptele celorlaţi.
Urmărește
210 afișări
Imaginea articolului Poliţişti din Borşa trimişi în judecată după ce au ajutat un şofer prins băut la volan

Imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi agenţi de poliţie din Borşa pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului şi a unui agent de poliţie locală pentru săvârşirea infracţiunii de omisiunea sesizării.

Conform comunicatului, cei doi agenţi de poliţie, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, i-au acordat ajutor unui bărbat care a condus un autoturism pe drumurile publice în timp ce era băut şi care a provocat un accident de circulaţie, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a acestuia.

„Cei doi poliţişti, deşi l-au preluat pe bărbat de la domiciliu, cu autospeciala de serviciu, nu l-au condus la sediul unităţii de poliţie, nu l-au testat cu aparatul etilotest şi nici nu s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar apoi l-au condus înapoi la locuinţa de domiciliu şi au revenit la sediul unităţii de poliţie, afirmând în mod nereal că nu l-au găsit la domiciliu”, arată DGA.

Privitor la poliţistul local, procurorul a reţinut faptul că, deşi s-a aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a omis să sesizeze organele de urmărire penală cu privire la infracţiunea de favorizarea făptuitorului, comisă de către cei doi agenţi de poliţie, deşi era prezent în autospeciala de poliţie şi a luat la cunoştinţă în mod direct despre această faptă prevăzută de legea penală.

Dosarul a fost trimis spre judecare Judecătoriei Vişeu de Sus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici