Conform Poliţiei Capitalei, toate spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea acest serviciu au fost deja dezinfectate, pentru a preveni răspândirea virusului.
Vineri, secţia 19 de Poliţie din Capitală, a fost închisă pentru a fi dezinfectată, iar trei poliţişti au fost plasaţi în izolare după ce au intrat în contact cu un coleg infectat cu coronavirus.
Poliţiştii şi militarii au un regim special în perioada stării de urgenţă. Ei au fost chemaţi din concediul de odihnă, iar pensionarea anticipată pentru cadrele militare şi poliţişti s-a amânat până la ridicarea restricţiilor impuse pe timpul epidemiei. Poliţiştii şi jandarmii, cărora li s-au alăturat militarii şi angajaţii Poliţiei Locale, asigură măsurile de siguranţă pe tot teritoriul ţării.
Medicul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, le-a recomandat poliţiştilor şi celor care au misiuni de control să poarte viziere în loc de măşti pentru că le protejează şi ochii. Potrivit acestuia un alt avantaj este că acestea pot fi dezinfectate.
Reguli dacă trebuie folosită sau nu mască. Recomandările medicului Alexandru Rafila
– Intotdeauna când eşti racit porti mască. In ceea ce priveste alte ocazii cand porţi masca, e o optiune personala. Eu nu prea port pe stradă. Port în spital. Şi port pentru că posibilitatea de a interacţiona cu o persoana infectată e mai mare.
– E bine sa porţi mască si la serviciu. Imbolnavirea nu provine de la pacienti, provine de la unul dintre colegi care a venit asimptomatic. Politisţii ar trebui ar trebui sa poarte o vizieră.
– E bine să porti viziera pentru ca protejeaza inclusiv ochii. Vizierele protejeaza si ochii, si sunt usor de dezinfectat. Avantajul fata de ochelari e ca aceste viziere nu se aburesc.
Daca nu lucreaza intr-un spital de boli infectioase, medicii ar trebui sa aiba masca, viziera si halat impermeabil, nu combinezon