Poliţişti pe litoral: Peste 300 de agenţi, detaşaţi din iulie până la sfârşitul lui august

Peste 300 de poliţişti vor fi detaşaţi pe litoral, din iulie până la sfârşitul lunii august, pentru asigurarea ordinii publice, prima serie, formată din 172 de poliţişti de la ordine publică, investigaţii criminale, rutieră şi tehnicieni criminalişti, urmând să îşi înceapă activitatea de duminică.

Urmărește
467 afișări
Imaginea articolului Poliţişti pe litoral: Peste 300 de agenţi, detaşaţi din iulie până la sfârşitul lui august

Poliţişti pe litoral: Peste 300 de agenţi, detaşaţi din iulie până la sfârşitul lui august (Imagine. Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei Române, 352 de poliţişti vor fi detaşaţi pe litoral, în perioada 1 iulie - 31 august, pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică.

"Misiunea poliţiştilor este de a preveni evenimentele ce ar putea afecta viaţa, integritatea sau patrimoniul celor aflaţi în această perioadă pe litoral. Pentru asigurarea măsurilor de ordine necesare asigurării climatului de linişte şi siguranţă pe litoral, poliţiştii vor fi detaşaţi în două serii, prima serie în perioada 1 - 31 iulie 2012, iar a doua serie în perioada 1 - 31 august 2012", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române transmis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

Prima serie va fi formată din 176 de poliţişti, dintre care 127 de la structurile de ordine publică, 20 de la investigaţii criminale, 16 poliţişti rutieri, cu motociclete, şi 13 tehnicieni criminalişti

Instructajul primei serii de poliţişti detaşaţi pe litoral a avut loc sâmbătă, în prezenţa directorului Direcţiei de Ordine Publică, chestor de poliţie Dumitru Jianu şi a directorului Direcţiei Rutiere, comisar-şef Diniţă Lucian.

"Pentru asigurarea cazării poliţiştilor detaşaţi s-a beneficiat de sprijinul autorităţilor locale. Misiunea poliţiştilor în perioada sezonului estival se va desfăşura conform Planului de acţiune în sistem integrat Litoral 2012 aprobat de conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi are ca scop prevenirea şi combaterea oricăror fapte de natură penală sau contravenţională ce pot afecta climatul de ordine şi siguranţă publică", a precizat Poliţia Română.

Activităţile de menţinere a ordinii publice se vor desfăşura în sistem integrat, prin constituirea de patrule mixte poliţişti - jandarmi, poliţişti - poliţişti de frontieră, precum şi patrule de jandarmi, suplimentar faţă de măsurile de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa.

"Prin modul în care au fost organizate măsurile de ordine se urmăreşte realizarea unor dispozitive eficiente care să aibă o intervenţie fermă şi rapidă la orice sesizare primită din partea cetăţenilor, principiul de acţiune fiind ,«cel mai apropiat poliţist de locul evenimentului sesizat intervine»", se mai arată în comunicatul citat.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor, poliţiştii vor fi prezenţi zilnic în trafic pe drumurile care duc spre litoral.

De asemenea, Poliţia Autostrăzi a realizat un dispozitiv flexibil de supraveghere a traficului rutier, asigurând prezenţa permanentă a poliţiştilor pe drumurile spre litoral.

Prin intermediul Centrului Infotrafic din Poliţia Română, şoferii vor fi informaţi în permanenţă cu privire la valorile de trafic, eventualele blocaje şi rute ocolitoare.

În judeţele Călăraşi, Constanţa, Dolj şi Giurgiu vor avea loc acţiuni comune cu poliţişti rutieri din Bulgaria, pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a traficului rutier în zona de frontieră.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona împreună cu specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, pentru depistarea şi sancţionarea şoferilor care conduc sub influenţa produselor sau substanţelor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora.

Forţele de ordine publică nu vor mai desfăşura activităţi pe plajă, în afara celor de constatare şi la sesizarea producerii unor evenimente, întrucât conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor valorilor şi protecţia persoanelor, cu ultimele modificări, asigurarea protecţiei turiştilor revine societăţilor ce administrează aceste plaje.

"Întrucât litoralul românesc reprezintă un punct de atracţie atât pentru turiştii români, cât şi pentru cei străini, Poliţia Română le recomandă celor aflaţi pe litoral să adopte măsurile minime de siguranţă, de protejare a bunurilor şi valorilor pe care le deţin pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor şi să respecte normele legale în vigoare", a precizat sursa citată.

Totodată, poliţiştii români vor patrula, alături de colegii bulgari, în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur, începând de duminică şi până la sfârşitul lunii august, în baza unui parteneriat pentru siguranţa turiştilor români din Bulgaria. Misiunile de patrulare se vor desfăşura în trei perioade, respectiv 1- 20 iulie, 21 iulie - 10 august şi 11 - 31 august, pentru fiecare etapă fiind desemnaţi câte doi poliţişti români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici