- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Poliţiştii îşi vor primi restanţele la norma de hrană la începutul lunii iulie
Poliţiştii îşi vor primi restanţele la norma de hrană în prima jumătate a lunii iulie, cel mai târziu în ziua salariului, conducerea MAI solicitând Ministerului Finanţelor şi acordarea normei pentru echipamente.
Poliţiştii îşi vor primi restanţele la norma de hrană la începutul lunii iulie (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)
Reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) au declarat pentru MEDIAFAX, marţi seară, după întâlnirea cu sindicaliştii, că poliţiştii vor primi restanţele la norma de hrană, cel mai probabil, înainte de 15 iulie, aşa cum promisese ministrul Traian Igaş.
De asemenea, conducerea MAI a solicitat Ministerului Finanţelor să aprobe plata normei pentru echipamente poliţiştilor.
În cadrul discuţiei cu reprezentanţii sindicatelor din poliţie, s-au dezbătut şi propunerile acestora pentru a evita disponibilizarea a aproximativ 10.000 de angajaţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Liga Naţiunilor: România - Kosovo, de la 21:45. A fost anunţată echipa de start
-
Iohannis s-a văzut cu Scholz la Berlin: discuţii despre stimularea investiţiilor
-
Ciolacu va pune la dispoziţie explicaţiile Ucrainei în privinţa interdicţiei lui George Simion
Astfel, potrivit lui Pavel Abraham, şeful departamentului juridic al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retragere şi în Rezervă (SCMD), la întrunire "s-a manifestat bunăvoinţă" şi de partea sindicaliştilor, şi de partea oficialilor MAI.
În ceea ce priveşte disponibilizarea unor cadre, Abraham a spus că este necesară o reevaluare a situaţiei operative, pentru a nu ajunge în situaţia în care numărul celor daţi afară să afecteze activitatea unităţilor teritoriale.
Referitor la evaluările ce urmează să fie făcute înaintea disponibilizărilor, Abraham a spus că în primă etapă se va evalua activitatea poliţistului, pregătirea sa şi rezultatele obţinute, urmând ca în situaţii extreme să se treacă la susţinerea unui examen. Pavel Abraham a precizat că aceste "concursuri" nu trebuie totuşi generalizate, ci trebuie să se ţină cont de situaţia operativă în fiecare unitate în parte.
El a mai spus că efectivele MAI pot fi reduse pe măsură ce vor fi introduse noi mijloace de lucru, noi tehnologii şi se va informatiza sistemul poliţienesc şi al aparatului administrativ.
Totodată, sindicaliştii au cerut să se facă un raport în legătură cu economiile care s-ar face prin disponibilizarea angajaţilor din MAI şi cum ar afecta situaţia operativă, nu comparativ cu UE, ci bazat pe necesităţile din ţara noastră.
Abraham a mai spus că "portiţa discuţiilor" a rămas deschisă şi că după ce Curtea Constituţională va discuta, joi, pe tema statutului poliţistului, va avea loc o nouă întâlnire la sediul MAI.
Potrivit reprezentanţilor MAI, aceasta va avea loc, cel mai probabil, vineri sau luni.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO