Poliţiştii, militarii şi poliţiştii de penitenciare vor picheta sediile centrale ale PSD şi PNL

  • Poliţiştii, militarii şi poliţiştii de penitenciare anunţă că vor picheta sediile centrale ale PSD şi PNL.
  • Protestul va avea loc marţi.
  • Protestatarii cer „actualizarea urgentă a pensiilor militarilor rezervişti pentru a corespunde nivelurilor salariale ale personalului militar activ”.
Urmărește
359 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii, militarii şi poliţiştii de penitenciare vor picheta sediile centrale ale PSD şi PNL

Poliţiştii, militarii şi poliţiştii de penitenciare vor picheta sediile centrale ale PSD şi PNL

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) anunţă că „marţi, începând cu ora 10:30, poliţiştii, militarii şi poliţiştii de penitenciare iau cu asalt sediile centrale ale Partidului Social Democrat (PSD) şi ale Partidului Naţional Liberal (PNL) din România, cerând actualizarea urgentă a pensiilor militarilor rezervişti pentru a corespunde nivelurilor salariale ale personalului militar activ”.

„Ca şi în rândul pensiilor civile, există inechităţi majore şi între pensionarii militari, despre care clasa politică omite cu intenţie să vorbească. Deşi în discursul lor politic, atât şeful PSD, Marcel Ciolacu, cât şi şeful PNL, Nicolae Ciucă, manifestă interes pentru militarii rezervişti, în realitate, cei doi lideri politici nu dau doi bani pe poliţişti, militari şi pe poliţiştii de penitenciare, fiind interesaţi doar de satisfacerea intereselor camarilei de partid. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) subliniază că inechităţile dintre pensionarii militari sunt inacceptabile, având în vedere că rezerviştii sunt chemaţi la luptă în timp de război. Cu o conflagraţie la graniţa României, nu este normal ca statul să menţină asemenea disparităţi în rândul pensionarilor militari, deoarece actualii militari rezervişti au servit ţara cu onoare şi demnitate şi merită să fie trataţi cu respectul pe care l-au câştigat”, susţin protestatarii.

De aemenea, poliţiştii, militarii şi poliţiştii de penitenciare îşi exprimă „frustrarea faţă de lipsa de valoare acordată apărării, securităţii şi ordinii publice a ţării de către politicienii care urmăresc mai mult interesul propriu, decât pe cel al alegătorilor”.

„Nu poţi să-ţi baţi joc de armată! Onoarea şi demnitatea armatei sunt călcate în picioare de politicienii corupţi care nu apreciază sacrificiile făcute de forţele armate, de oamenii legii care luptă împotriva criminalităţii, în ciuda unor legi care sprijină mai mult infractorii decât victimele fărădelegilor”, a declarat Cosmin Dorobanţu, preşedintele sindicatelor din penitenciare.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) mai consideră că „decăderea în curs a armatei române este un rezultat direct al neglijării statului şi cere Guvernului Români să ia măsuri imediate pentru a rezolva problema oamenilor care, la ordin, ar putea să lupte pentru ţară”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici