- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.06.2011, 09:52)
- Elvira Gheorghita , , Elvira Gheorghita ,
Poliţistul din Târgovişte bătut de un interlop, în stare gravă la Spitalul Floreasca
Codruţ Oprea, poliţistul din Târgovişte bătut de un membru al clanului Ghenosu în septembrie 2010, a fost adus la Spitalul Floreasca din Capitală, fiind la Terapie Intensivă, în stare septică gravă, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Bogdan Opriţa.
Urmărește
824 afișări
Poliţistul din Târgovişte bătut de un interlop, în stare gravă la Spitalul Floreasca (Imagine: Mediafax Foto)
Medicul Bogdan Opriţa a spus că poliţistul Codrul Oprea a fost transferat, miercuri seară, de la Spitalul Ministerului Administraţiei şi Internelor "Dimitrie Gerota", unde a fost spitalizat în ultima perioadă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, fiind internat în secţia de Terapie Intensivă.
Codruţ Oprea a fost intubat şi protezat respirator, fiind ajutat să respire de către aparate. Acesta are şi o complicaţie pulmonară, prognosticul medicilor fiind rezervat.
Poliţistul Codruţ Oprea de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa a fost dus în comă de gradul IV la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în noaptea de 4 spre 5 septembrie 2010, după ce a fost lovit cu o sticlă în cap, într-un bar din Târgovişte, de către George Daniel Uţă, membru al grupării Ghenosu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
-
Milanovic, pe cale să câştige alegerile prezidenţiale din Croaţia, potrivit unui exit poll
-
Popularitatea lui Emmanuel Macron în rândul francezilor, în cădere liberă. Cea mai mică rată de aprobare din ultimii şase ani
-
Polonia susţine cererea lui Trump ca ţările NATO să majoreze cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB
După ce l-a lovit pe poliţist, Uţă a fugit de la locul faptei, ieşind pe un geam de la toaleta localului Irish Pub din Târgovişte. El a fost prins în 5 septembrie 2010, într-un apartament din Bucureşti, fiind arestat preventiv şi acuzat de tentativă de omor.
Codruţ Oprea a suferit două intervenţii chirurgicale de mare risc pentru îndepărtarea hematomului de la nivelul creierului şi pentru efectuarea unei decompresii cerebrale.
La începutul lunii noiembrie 2010, Codruţ Oprea a fost transferat la o clinică specializată în neurochirurgie din Austria. El a fost adus în ţară la sfârşitul lunii martie şi a fost internat iniţial la Spitalul Militar din Capitală, ulterior fiind transferat la Spitalul MAI "Dimitrie Gerota".
Purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru, declara atunci că starea neurologică a poliţistului Codruţ Oprea s-a ameliorat în ultima vreme, însă, pentru o îmbunătăţire mai mare, el a fost transferat la Spitalul Militar din Capitală, pentru a fi înconjurat de familie şi de persoane care vorbesc limba maternă. El preciza că poliţistul Codruţ Oprea este tratat la Spitalul Militar la aceleaşi standarde medicale ca în Austria.
Marius Militaru adăuga că MAI va suporta în continuare cheltuielile legate de tratamentul lui Codruţ Oprea, precizând că reprezentanţii clinicii austriece unde acesta a fost internat urmează să trimită facturile în original, pentru a fi decontate.
Adrian Oprea, tatăl poliţistului Codruţ Oprea, declara atunci că o comisie de medici a MAI a decis ca acesta să fie transferat la un spital din Bucureşti. El susţinea că decizia MAI nu ţine cont de faptul că în toată perioada de spitalizare în Austria starea lui Codruţ Oprea s-a ameliorat, iar transferul nu se justifică în condiţiile în care costul spitalizării este aproximativ egal.
Reprezentanţii MAI precizau însă că decizia transferului poliţistului de la clinica din Viena în Bucureşti nu aparţine conducerii ministerului.
"Aşa cum am informat şi public, pentru a discuta cu specialiştii care îl au în asistenţă pe pacientul Oprea Constantin Codruţ şi pentru o evaluare a stării de sănătate, doi medici specialişti din Direcţia Medicală şi Spitalul de Urgenţă «Prof.dr.Dimitrie Gerota» Bucureşti s-au deplasat, la data de 8 martie 2011, la clinica de recuperare neuromotorie Hochegg. Conform celor transmise delegaţiei române de profesorul universitar doctor Peter Schnider (verbal şi, ulterior, în scris) externarea pacientului în data de 29 martie 2011 şi întoarcerea acestuia într-un mediu în care se vorbeşte limba maternă este categoric o decizie bună, deoarece continuarea terapiei zilnice şi integrarea pacientului sunt de dorit a se realiza în România", preciza MAI.
Reprezentantul clinicii din Viena a mai transmis delegaţiei române că, deşi starea poliţistului s-a îmbunătăţit constant, progresia uşoară înregistrată nu-i va permite acestuia să revină la muncă.
Citește pe alephnews.ro: Incendiile din Los Angeles fac prăpăd. Ioan Alex povestește despre focurile devastatoare de la fața locului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Senzori pentru albine și ciuperci ca materiale de construcție: Care sunt inovațiile care vor remodela viața în 2025
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată iadul, porivit unui bărbat care a murit timp de 3 minute. Ce a văzut: 'Extrem de...
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe