Poliţistul Gheorghe Ionescu a fost înmormântat cu onoruri militare: "Dulăul" ne spunea să trăim la maxim, că nu ştim ce va fi mâine - FOTO

Gheorghe Ionescu a fost înmormântat cu onoruri militare, cel mai bun prieten al poliţistului spunând că "Dulăul" îi sfătuia să trăiască la maxim, că nu se ştie ce va fi mâine, iar acum, colegii lui le spun celor certaţi cu legea, care nu pun preţ pe viaţa altora, că se vor întâlni cu "un Dulău".

Urmărește
2936 afișări
Imaginea articolului Poliţistul Gheorghe Ionescu a fost înmormântat cu onoruri militare: "Dulăul" ne spunea să trăim la maxim, că nu ştim ce va fi mâine - FOTO

Gheorghe Ionescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Aproape o mie de oameni, printre care sute de poliţişti, au venit la Cimitirul Ghencea Militar să îl conducă pe ultimul drum pe ofiţerul Gheorghe Ionescu, înmormântat cu onoruri militare, la ceremonia religioasă fiind prezenţi, alături de familie, vicepremierul Gabriel Oprea şi şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.

Slujba religioasă a început la ora 13.00, după ce sicriul cu trupul neînsufleţit al subinspectorului de poliţie Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a fost scos din capelă, acoperit cu un steag tricolor, şi aşezat pe catafalc.

La finalul slujbei de înmormântare, oficiată de un sobor de preoţi, agentul de poliţie Danilo Vlad, cel mai bun prieten şi coleg de foarte mulţi ani cu Gheorghe Ionescu, a rostit un cuvânt de adio din partea colegilor acestuia.

"Îndurerată adunare, îmi este greu să-mi aleg cuvintele şi mai ales îmi este greu să vorbesc despre colegul, prietenul nostru, la timpul trecut. Pentru toţi, de la momentul naşterii, în clepsidra vieţii, timpul se scurge şi nimeni nu ştie cât ne este rezervat să vieţuim pe acest pământ. Orice zi poate fi ultima şi orice «mâine» este o nouă şansă. «Dulăul» a înţeles acest lucru şi ne spunea: trăiţi la maxim, că nu ştiţi ce va fi mâine. El aşa făcea. A ars cu pasiune pentru meseria lui, pentru cei din jurul lui, pentru familie, pentru colegi, pentru oameni pe care nu-i cunoştea, dar pe care îi proteja cu prezenţa lui, acolo, în stradă. Am sperat toţi, până în ultimul moment, că va avea puterea să se întoarcă, acum, noi trebuie să avem puterea de a înţelege că Dumnezeu l-a vrut la El. Cuvintele sunt prea sărace pentru ceea ce este în sufletul nostru, al colegilor, al familiei, al prietenilor, al celor care l-au cunoscut, într-un fel sau altul, pe acest om de excepţie. A fost şi va rămâne un exemplu pentru noi şi avem datoria faţă de cei ce vin din urmă să le insuflăm spiritul Dulăului, pentru că, până la urmă, colegul nostru a fost mai mult decât un om, a fost o stare de spirit. Astăzi avem o misiune dificilă, să ne conducem colegul «la bază», la ultima, dar nu înainte de a face o promisiune: că cei certaţi cu legea, că cei ce greşesc, că cei ce nu pun preţ pe viaţa altora, nu-şi vor da seama că el nu mai este în teren, pentru că toţi aceştia se vor întâlni cu un «Dulăul». Acum, în poziţia drepţi, dar cu inima îngenuncheată, nu pot să mai spun decât: «Am onoarea să vă salu,t domnule Ionescu Gheorghe». Să-ţi fie ţărâna uşoară, Dulăule. Dumnezeu să te aibă în pază", a spus, cu ochii în lacrimi, Danilo Vlad.

Ofiţerul de poliţie Gheorghe Ionescu a fost decorat post-mortem cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler, conferit de preşedintele Klaus Iohannis, la propunerea vicepremierului Gabriel Oprea. Agentul şef principal Gheorghe Ionescu a fost trecut în corpul ofiţerilor, fiind înaintat în gradul de subinspector de poliţie post-mortem, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne.

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dat citire ordinului de avansare în grad post-mortem a lui Gheorghe Ionescu, precum şi decretului de decorare. Vicepremierul a ţinut apoi un scurt discurs, în care şi-a exprimat regretul faţă de tragedia prin care trece familia lui Gheorghe Ionescu, făcând referire şi la alte familii ale unor poliţişti sau militari morţi la datorie. Oprea a spus că şi în familia sa a avut loc o tragedie similară, tatăl său, ofiţer în Armata română, pierzându-şi viaţa în mod tragic, astfel că înţelege durerea familiei poliţistului Gheorghe Ionescu, menţionând că MAI va oferi sprijin soţiei şi urmaşilor acestuia.

Sicriul a fost apoi ridicat de pe catafalc şi purtat pe braţe de şase militari, în sunet de sirene. Când cortegiul funebru a ajuns la locul în care Gheorghe Ionescu a fost înmormântat, au fost trase salve de armă. Tot acolo, vicepremierul i-a oferit soţiei poliţistului tricolorul şi fotografia lui Gheorghe Ionescu care a fost purtată în timpul ceremoniei.

La ceremonie au fost prezenţi, alături de familie, şi şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, şefii altor structuri din MAI, care au adus o coroană de flori, sute de poliţişti, unii dintre aceştia foşti colegi ai lui Gheorghe Ionescu la Brigada Rutieră a Capitalei, dar şi oameni care nu l-au cunoscut pe ofiţerul de poliţie, dar care au dorit să îl conducă pe ultimul drum.

Colegii lui Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, au declarat, după înmormântare, că regretă nespus că acesta nu mai este printre ei, că era un om care împărţea şi lege, dar şi zâmbete şi că au învăţat de la el să întocmească dosare penale şi să îşi facă bine treaba, fiind poreclit "Dulăul" pentru că avea fler să prindă infractori.

Poliţistul Adrian Catrina a spus că "Dulăul" era un profesionist foarte bun, că îşi făcea cu responsabilitate meseria şi că era ferm şi autoritar cu şoferii indisciplinaţi din trafic."Colegul nostru Gheorghe Ionescu este foarte disciplinat, glumeşte atunci când este momentul şi este autoritar când se impune. În situaţiile mai delicate este foarte autoritar", a arătat Catrina.

El a adăugat că a avut multe de învăţat de la Gheorghe Ionescu în perioada în care a lucrat direct cu acesta. "Am învăţat de la el să îmi fac bine şi corect meseria. Am învăţat să fac dosare penale de la el. A fost un coleg extraordinar şi am învăţat multe de la el", a mai spus colegul lui Gheorghe Ionescu.

Rugat să spună care a fost cea mai frumoasă acţiune pe care şi-o aminteşte alături de fostul său coleg, Catrina a spus că au urmărit un şofer care a refuzat să oprească şi l-au prins chiar în aceeaşi zi. Adrian Catrina a adăugat că acum simte un mare gol, o pierdere şi a transmis condoleanţe familiei lui Gheorghe Ionescu.

Un alt coleg de echipaj cu Gheorghe Ionescu, Răzvan Ghiţiu, a spus, cu lacrimi în ochi, că cel poreclit "Dulăul" era un om de viaţă, care zâmbea tot timpul. "Era rău doar atunci când îl supărau participanţii indisciplinaţi din trafic. A şi iertat, pe cei care nu au greşit tare", a mai spus acesta.

În timpul ceremoniei religioase, la ora 13.00, poliţiştii de la inspectoratele de poliţie din ţară au ţinut un moment de reculegere în memoria colegului lor Gheorghe Ionescu şi au pornit sirenele de la maşini, pentru câteva minute.

Subinspectorul de poliţie Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a decedat vineri dimineaţă, după aproape trei săptămâni în care a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Poliţistul fusese dus în comă la spital, în 2 august, după ce omul de afaceri turc Abdullah Atas a refuzat să oprească pentru un control în trafic şi a intrat cu maşina în acesta.

Gheorghe Ionescu avea 44 ani şi lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne.

Accidentul în urma căruia ofiţerul Gheorghe Ionescu a murit s-a produs în 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde acesta se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic. Poliţistul i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească maşina pe care o conducea, omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu, a accelerat şi l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanţă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri. Anchetatorii au stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie şi mergea cu o viteză de 180 - 200 de kilometri la oră.

Omul de afaceri Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul Bucureşti.

În urma decesului lui Gheorghe Ionescu, atas va fi acuzat de omor calificat, riscând o pedeapsă de 15 - 25 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici