Poluare accidentală pe râul Colentina - acumulare Băneasa. Apele Române: Monitorizăm mortalitatea piscicolă

  • Râul Colentina - acumularea Băneasa a fost poluat cu „produs uleios”, transmit Apele Române.
  • Luciul de apă va fi monitorizat pentru constatarea unei eventuale mortalităţi piscicole sau afectarea biodiversităţii lacului.
  • Au fost montate baraje absorbante şi material absorbant până la înlăturarea completă a irizaţiilor de pe lacul Băneasa.
Urmărește
616 afișări
Imaginea articolului Poluare accidentală pe râul Colentina - acumulare Băneasa. Apele Române: Monitorizăm mortalitatea piscicolă

Poluare accidentală pe râul Colentina - acumulare Băneasa. Apele Române: Monitrizăm mortalitatea piscicolă

Râul Colentina - acumularea Băneasa a fost poluat „accidental” sâmbătă dimineaţa cu un produs uleios, au transmis Apele Române. 

Poluarea se află pe suprafaţa lacului de acumulare Băneasa, pe malul stâng, în zona străzii Gârlei, nr. 90, sector 1 Bucuresti. Acesta se manifesta prin irizaţii discontinue, pe o lungime de câţiva zeci de metri.

În urma încheierii notei de constatare s-au stabilit următoarele măsuri pe care ALPAB trebuie să le respecte:

- se va monitoriza luciul de apă pentru constatarea unei eventuale mortalităţi piscicole sau afectarea biodiversităţii lacului, situaţie în care se vor anunţa imediat GNM-CMB şi SGA Ilfov - Bucureşti;
- se vor monta, în continuare, baraje absorbante şi material absorbant până la înlăturarea completă a irizaţiilor de pe lacul Băneasa;
- după utilizare, barajele absorbante cu caracter periculos vor fi colectate astfel încât să nu fie afectat spaţiul verde adiacent lacului şi vor fi predate către o societate autorizată în vederea eliminării finale.

„Am dispus deplasarea în teren a unei echipe din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Ilfov - Bucureşti pentru investigaţii şi limitarea efectelor poluării de pe suprafaţa lacului de acumulare Băneasa, de pe râul Colentina. În ceea ce priveşte eliminarea surselor de poluare este nevoie de implicarea activă a tuturor factorilor de mediu pentru identificarea corectă a problemelor şi, implicit, luarea măsurilor care necesită a fi întreprinse pentru îmbunătăţirea stării mediului acvatic şi aducerea acestuia la starea iniţială”, a declarat directorul general al A.N. „Apele Române”, Ervin MOLNAR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici