Poluare masivă în Europa. Care sunt cele mai expuse persoane

  • Raport CE: Poluarea ucide 400.000 de europeni anual.
  • Reţeaua de Monitorizare a Calităţii Aerului are 148 de staţii.
  • Persoanele din zonele urbane sunt cele mai expuse la poluare.
Urmărește
516 afișări
Imaginea articolului Poluare masivă în Europa. Care sunt cele mai expuse persoane

Poluare masivă în Europa. Care sunt cele mai expuse persoane

Uniunea Europeană atrage atenţia că poluarea atmosferică reprezintă cel mai mare risc legat de mediu pentru sănătate. Iar acest tip de poluare ucide prematur în jur de 400.000 de persoane pe an.
 
Particulele în suspensie, ozonul de la nivelul solulu, dar şi dioxidul de azot sunt principalii poluanţii atmosferici răspunzători pentru o mare parte dintre aceste decese.
 
Medicul Radu Ţincu spune că mare lucru nu putem face, dar cei vare vor să alerge, de exemplu, ar trebui să meargă într-un parc cu multă verdeaţă sau chiar în afara oraşului.
 
„Trebuie să înţelegem că masca filtrează doar particulele macroscopice. Desfăsurarea activităţilor sportive ar trebui să se facă ţinînd cont de poluare, atunci când facem activitate fizică intensă ne expunem mai mult la poluare printr-o respiraţie mai accelerată”, a spus medicul Radu Ţincu.
 
Aerul poluat afectează capacitatea de învăţare şi chiar memoria copilului. Medicul pneumolog Beatrice Mahler avertizează că suntem în pericol. „O perioadă lungă de expunere la poluanţi, favorizează modificări cu risc carcinogen. Adică riscul de a se dezvolta la niveul căilor aeriene un cancer bronho-pulmonar. Un cancer cu rata de supravieţuire aproape de zero”. 
 
În Capitală sunt opt puncte de măsurare a calităţii aerului amplasate în zonele: Lacul Morii, Titan, Bucur Obor şi Berceni.
 
Oana Nenciu, este reprezentanta ONG-ului AerLive ce măsoară calitatea aerului din Bucureşti. Ea spune că avem cele mai mari vârfuri de poluare în perioada weekend-ului ce sunt cauzate de arderile de deşeuri ilegale. 
 
„România are probleme reale în procesul de monitorizare a calitaţii aerului, dar şi de transmitere a datelor către Comisia Europenă. Dacă ar fi să ne luăm strict după reţeaua natională de monitorizare, nu ştim ce respirăm”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici