Poluarea aerului ucide 1.200 de tineri în Europa în fiecare an

Copiii sunt expuşi la niveluri de poluare a aerului mult mai mari decât recomandările OMS, a constatat Agenţia Europeană de Mediu într-un nou raport care nu a inclus poluatori majori precum Regatul Unit şi Rusia.

Urmărește
147 afișări
Imaginea articolului Poluarea aerului ucide 1.200 de tineri în Europa în fiecare an

Poluarea aerului ucide 1.200 de tineri în Europa în fiecare an

Poluarea aerului provoacă moartea a peste 1.200 de copii şi adolescenţi în fiecare an în Europa, potrivit unui raport publicat luni de Agenţia Europeană de Mediu (AEE).

„Copiii sunt deosebit de vulnerabili la poluarea aerului, de la momentul în care sunt în uter până la vârsta adultă”, a spus agenţia cu sediul la Copenhaga în raportul său.

„Deşi numărul deceselor premature din această grupă de vârstă este scăzut în raport cu totalul populaţiei europene estimat de SEE în fiecare an, decesele la începutul vieţii reprezintă o pierdere a potenţialului viitor şi vin cu o povară semnificativă a bolilor cronice, atât în copilărie şi mai târziu în viaţă”, a adăugat aceasta.

Expunerea la o poluare ridicată a aerului provoacă, de asemenea, rate mai mari de astm, care afectează deja 9% dintre copiii şi adolescenţii din Europa, precum şi funcţia pulmonară redusă, infecţii respiratorii şi alergii.
 
Studiul a analizat 30 de ţări, inclusiv cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, dar nu a acoperit mari naţiuni industriale precum Rusia, Ucraina şi Regatul Unit, sugerând că numărul total de decese din cauza poluării aerului ar putea fi şi mai mare, potrivit DW
 
AEM a declarat că nivelurile mai multor poluanţi atmosferici cheie rămân peste recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în multe ţări europene, în special în Europa Centrală-Est şi Italia.
 
S-a estimat că 97% din populaţia urbană din ţările chestionate a fost expusă la un aer care nu a respectat recomandările OMS anul trecut.
 
SEE a spus că emisiile din transport, industrie şi încălzire trebuie reduse.
 
O soluţie practică care a fost propusă în beneficiul copiilor pe termen scurt este îmbunătăţirea calităţii aerului în jurul şcolilor prin creşterea spaţiului verde .

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici