Pompierii au intervenit luni pentru stingerea unor incendii de vegetaţie pe 2.000 hectare de teren

Pompierii au avut în ultimele 24 de ore 275 de intervenţii pentru stingerea unor incendii de vegetaţie, suprafaţa afectată fiind de peste 2.000 de hectare, a anunţat marţi dimineaţa Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Urmărește
67 afișări
Imaginea articolului Pompierii au intervenit luni pentru stingerea unor incendii de vegetaţie pe 2.000 hectare de teren

Pompierii au intervenit luni pentru stingerea unor incendii de vegetaţie pe 2.000 hectare de teren

Pompierii au gestionat, luni, la nivel naţional, 1.958 de misiuni pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor şi operaţiuni destinate protecţiei comunităţilor.

Astfel, salvatorii au acţionat pentru localizarea şi stingerea celor 341 de incendii izbucnite în diverse zone ale ţării.

„În acest interval, numărul arderilor de vegetaţie a fost în continuare unul ridicat, înregistrându-se 275 astfel de intervenţii, în urma cărora suprafaţa afectată însumează mai bine de 2.000 ha de teren”, transmite IGSU.

Pompierii reamintesc că arderile de vegetaţie sunt interzise prin lege, iar nerespectarea acestei interdicţii se sancţionează cu amenzi între 7.500 şi 15.000 de lei pentru persoane fizice şi între 50.000 şi 100.000 de lei pentru persoane juridice.

Tot luni, echipajele operative au gestionat şi alte 229 de misiuni pentru protecţia comunităţilor, cum ar fi deblocarea şi salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieţii, accidente din domeniul CBRN şi alte situaţii de urgenţă.

De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în 1.388 de misiuni pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, în urma cărora aproximativ 1.400 de persoane au fost asistate medical.

În ceea ce priveşte avertizarea populaţiei, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 8 mesaje RO-ALERT, 6 dintre acestea semnalând prezenţa urşilor în localităţi din judeţele Buzău, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Suceava şi Vrancea, iar două au vizat existenţa unor degajări mari de fum ca urmare a incendiilor de amploare produse în localităţi din judeţele Mehedinţi şi Mureş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici