Pompierii au intervenit miercuri la 139 de arderi necontrolate de mirişti, vegetaţie şi deşeuri

Dintre cele 203 incendii înregistrate miercuri la nivel naţional, 139 au fost arderi necontrolate de mirişti, vegetaţie uscată şi deşeuri menajere, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 370 hectare de teren.

Urmărește
63 afișări
Imaginea articolului Pompierii au intervenit miercuri la 139 de arderi necontrolate de mirişti, vegetaţie şi deşeuri

Pompierii au intervenit miercuri la 139 de arderi necontrolate de mirişti, vegetaţie şi deşeuri

„Regiunea Bucureşti – Ilfov şi judeţele Cluj, Mureş şi Timiş sunt situate în topul zonelor cu cele mai multe misiuni derulate, în ultimele 24 de ore. În această perioadă, o pondere de aproximativ 75% o reprezintă intervenţiile desfăşurate de către echipajele SMURD, care au asistat medical peste 1.300 de persoane aflate în dificultate. De asemenea, în cursul zilei de ieri, dintre cele 203 incendii înregistrate la nivel naţional, 139 au fost arderi necontrolate de mirişti, vegetaţie uscată şi deşeuri menajere, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 370 ha de teren”, transmite Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Totodată, în acest interval de timp, salvatorii au gestionat şi alte 232 de cazuri destinate protecţiei comunităţilor, printre care se numără deblocarea şi salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieţii, operaţiuni de descarcerare şi diverse situaţii ce puteau pune în pericol vieţile si bunurile semenilor, precum şi siguranţa animalelor.

„În ceea ce priveşte avertizarea populaţiei, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 11 mesaje RO-ALERT pentru informarea cetăţenilor şi luarea măsurilor de autoprotecţie. Aceste mesaje au semnalat prezenţa animalelor periculoase (urşi), în localităţi din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Hunedoara, Neamţ şi Prahova”, arwată IGSU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici