Pompierii care au intervenit la incendiul de la Giuleşti, avansaţi în grad

Şapte pompieri care au intervenit la incendiul din 16 august, de la Maternitatea Giuleşti şi au scos bebeluşii din Secţia de Terapie Intensivă au fost avansaţi în grad, din dispoziţia ministrului Vasile Blaga, pentru "profesionalismul şi determinarea de care au dat dovadă în exercitarea misiunii".

Urmărește
164 afișări
Imaginea articolului Pompierii care au intervenit la incendiul de la Giuleşti, avansaţi în grad

Pompierii care au intervenit la incendiul de la Giuleşti, avansaţi în grad (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a dispus avansarea în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim, a pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealu Spirii" al Municipiului Bucureşti - Secţia Grozăveşti care au intervenit în primele momente la stingerea incendiului izbucnit la Secţia de Neonatologie de la Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Prof.dr. Panait Sârbu".

"Pentru profesionalismul şi determinarea de care au dat dovadă în exercitarea misiunii, au fost avansaţi la gradul de căpitan, locotenentul Florin Tiberiu Chirea, la gradul de plutonier adjutant şef, plutonierul adjutant Cristian Manole Vîlcu, la gradul de plutonier adjutant, plutonierul major Petrişor Ştefan, la gradul de plutonier major, plutonierii Lucian Stamate, Marius-Ionuţ Simionescu, Cristian Constantin Nicolae şi Marian-Aurel Dumitru", se arată într-un comunicat de luni al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

În urma intervenţiei tuturor echipajelor de pompieri la incendiul din 16 august, de la Maternitatea Giuleşti au fost salvate şi evacuate 60 de femei însărcinate şi 42 de nou-născuţi, care au fost transportaţi, ulterior, la alte spitale din Capitală, a precizat sursa citată.

Cristian Vîlcu, unul din pompierii care au intervenit la incendiul de la Maternitata Giuleşti, a povestit, pentru Gândul, că el a reuşit să scoată trei din cei 11 copii aflaţi în salonul de terapie intensivă unde a izbucnit incendiul. Despre primul pe care a apucat să-l scoată, acesta îşi aminteşte că "avea culoarea violet, cu depuneri de funingine".

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a declanşat o anchetă sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.

Procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Marius Iacob, a declarat, vineri, că temperatura înregistrată în incendiul de la Secţia de Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti a atins peste 200 de grade Celsius, expertiza tehnică în domeniu fiind una extrem de complexă.

Procurorul şef a precizat că au fost audiate mai multe persoane, declaraţiile fiind contradictorii, însă a reieşit că asistenta responsabilă de secţia unde s-a produs incendiul nu a fost în zonă.

Întreaga conducere a Maternităţii Giuleşti a fost suspendată până la finalizarea anchetei, în urma dispoziţiei primarului general Sorin Oprescu, la scurt timp după ce ministrul Sănătăţii ceruse demiterea echipei manageriale a unităţii sanitare. Unitatea sanitară a fost închisă până la finalizarea anchetei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici