- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pompierii din Timiş, chemaţi să scoată apa din mai multe gospodării inundate
Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş au fost chemaţi, sâmbătă, să intervină în trei localităţi din judeţ unde au fost inundate mai multe gospodării.
Pompierii din Timiş, chemaţi să scoată apa din mai multe gospodării inundate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
În Timiş, din cauza ploilor a fost solicitată intervenţia pompierilor la câteva gospodării din localităţile Ciarda Roşie, Sânmihaiu German şi Dumbrăviţa, unde apa a intrat în curţile oamenilor din cauză că reţeaua de canalizare este plină de vegetaţie sau materiale de construcţii.
"Oamenii au văzut la televizor că sunt inundaţii şi au sunat la 112 pentru că le-a intrat apa în curte, dar problema porneşte de la canalizare. Nu s-au curăţat canalele şi apa nu are pe unde să se scurgă, iar acolo unde terenul e foarte jos, bălteşte apa de ploaie", a declarat, sâmbătă, dispecerul de serviciu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Inima frântă doare și fizic, nu doar emoțional: Efectele surprinzătoare ale despărțirilor
-
Rezulatul final ale alegerilor prezidenţiale 2024. Câte voturi au primit candidaţii
-
Acordul de încetare a focului în Liban ar putea fi anunţat marţi seara / Acordul se va implementa în două faze
-
Călin Georgescu a făcut declaraţii, dar a refuzat să răspundă la întrebări şi le-a închis uşa jurnaliştilor. Ce a spus de NATO şi UE
Potrivit sursei citate, cele mai mari probleme au fost în Ciarda Roşie, unde apa dintr-un canal a afectat mai multe gospodării.
Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Apelor Banat, Sorina Neaga, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că nivelul apelor a crescut pe câteva râuri cu până la 50 de centimetri, dar că nu există pericol de inundaţii.
"Sunt câteva creşteri de nivel, în zona localităţilor Pişchia şi Cenei, de 34, respectiv 54 de centimetri, dar nu se poate vorbi de inundaţii. Monitorizăm în continuare cursul râurilor pentru care s-a emis o avertizare de cod galben", a spus Sorina Neaga.
Potrivit dispeceratului Direcţiei Apelor Banat, pe râul Bega Veche a crescut cel mai mult nivelul apei, până la faza I de apărare, faza a III-a fiind cea care presupune pericolul de inundaţii. În zona localităţilor Moraviţa şi Partoş apele sunt în scădere.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO