Pompierii nu reuşesc să stingă incendiul de vegetaţie de la Băile Olăneşti izbucnit vineri

  • Pompierii luptă în continuare cu incendiul de vegetaţie de la Băile Olăneşti.
  • Acesta a izbucnit vineri, dar flăcările nu au fost încă stinse.
  • La faţa locului intervine şi elicopterul care aruncă apă de la înălţime.
Urmărește
585 afișări
Imaginea articolului Pompierii nu reuşesc să stingă incendiul de vegetaţie de la Băile Olăneşti izbucnit vineri

Imagine cu caracter ilustrativ

Pompierii luptă în continuare cu incendiul de vegetaţie de la Băile Olăneşti. Acesta a izbucnit vineri, dar flăcările nu au fost încă stinse. La faţa locului intervine şi elicopterul care aruncă apă de la înălţime.

Incendiul din fondul forestier din Băile Olăneşti a izbucnit vineri seara.

„Intervenţia este dificilă din cauza faptului că personalul de intervenţie nu are acces în zona focarelor şi pe frontul de ardere”, a transmis vineri seara ISU Vâlcea.

Sâmbătă, la faţa locului au acţionat pompieri de la ISU Vâlcea şi personal de la ocoalele silvice din zonă.

De asemenea, un elicopter a ajuns la locul incendiului, Acesta poate transporta o cantitate de aproximativ 2,5 tone de apă şi se alimentează cu apă din bararajul Cheia. Duminică, până la prânz, elicopterul a făcut opt lansări.

Aparatul de zbor se va retrage la bază la finalul zilei. Zona, în care mai sunt câteva focare izolate, va rămâne sub supraveghere câteva zile.

„În acest moment, în zona arsă a fondului forestier din Băile Olanesti, se mai observa mici focare izolate, cu emisii uşoare de fum, asupra cărora intervenim atât la sol, acolo unde avem acces, cât şi din aer, în zona stâncoasă abruptă. Continuăm răcirea zonei arse pe durata întregii zile, cu resursa aeriană. În această seară, elicopterul se va retrage din dispozitivul de intervenţie, urmând ca zona să rămâna cateva zile în supraveghere”, a precizat ISU Vâlcea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici