Pompierii români dislocaţi în Franţa au stins un incendiu izbucnit într-o gospodărie

Pompierii români dislocaţi în Franţa au stins un incendiu izbucnit într-o gospodărie din zona rezidenţială a localităţii Bages.

Urmărește
89 afișări
Imaginea articolului Pompierii români dislocaţi în Franţa au stins un incendiu izbucnit într-o gospodărie

Pompierii români dislocaţi în Franţa au stins un incendiu izbucnit într-o gospodărie Foto cu caracter ilustrativ

„În dispeceratul Codis din localitatea Perpignan, a fost primit un apel care anunţa un incendiu izbucnit în gospodaria unei case aflate în zona rezidenţială a localităţii Bages. Întrucât cele mai apropiate echipaje faţă de locul incendiului erau cele ale modulului României, colegii noştri au fost alertaţi şi solicitaţi să intervină”, arată Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

Riscul de propagare a flăcărilor era extrem de mare având în vedere condiţiile de secetă, căldura intensă şi proximitatea caselor faţă de focar.

Pompierii români, coordonaţi de ofiţerul de legătura francez, au intervenit, reuşind să localizeze şi să stingă focul într-un timp scurt.

„Fiecare intervenţie a pompierilor are unicitatea sa, iar de această dată, cel mai emoţionant moment a fost atunci când micuţul Romain, martor al intervenţiei, a venit să mulţumească salvatorilor români aşa cum doar un copil ştie, cu îmbrăţişări calde. Mai apoi, el a urcat în autospeciala pompierilor, a pornit sirena şi a devenit eroul zilei. La plecare, vizibil emoţionat, le-a făcut cu mâna şi le-a promis că va deveni pompier când va fi mare”, transmite IGSU.

În perioada 1 - 31 iulie 2024, un modul naţional specializat de stins incendii de pădure din România participă la un program de pre-poziţionare, organizat de Direcţia Generală Protecţie Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, în vederea consolidării rezilienţei autorităţilor franceze în gestionarea acestui tip de risc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici