Pompierul Iulian Rotariu este pentru a şasea oară campion mondial. Este primul alergător care câştigă toate cele cinci ultramaratoane ale Continental Challenge

  • Pompierul Iulian Rotariu continuă să uimească o lume întreagă prin faptul că reuşeşte, tot timpul, să-şi depăşească limitele, scriu pe Facebook colegii de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
  • Acesta a devenit campion mondial pentru a şasea oară.
Urmărește
728 afișări
Imaginea articolului Pompierul Iulian Rotariu este pentru a şasea oară campion mondial. Este primul alergător care câştigă toate cele cinci ultramaratoane ale Continental Challenge

Sursa foto: Facebook Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

Aseară, organizatorii ultramaratonului Ultra Norway au anunţat că pompierul din cadrul ISU Botoşani a trecut primul linia de finish.

"Având în vedere faptul că durata cursei era de 44 de ore, dar colegul nostru a terminat cei 120 de kilometri în 22 de ore, se pare că acesta se află în faţa unui nou record, chiar dacă a fost penalizat cu două ore pentru că nu a avut partener şi a alergat singur" a transmis IGSU pe Facebook.

La acest ultramaraton Iulian Rotariu a avut de alergat în inima Alpilor Lyngen, la 350 km nord de Cercul Arctic. A traversat cinci râuri, a trecut prin zăpadă, a alergat pe stânci alunecoase şi abrupte. Că a fost extrem de dificil o dovedeşte şi faptul că doar cinci concurenţi au finalizat acest ultramaraton, ceilalţi abandonând.

Odată cu finalizarea cursei din Norvegia, Iulian Rotariu a devenit primul alergător din lume care a câştigat cele cinci ultramaratoane ale Continental Challenge.

Clubul Continental Challenge reuneşte participanţi care au finalizat cu succes cele cinci ultramaratoane ale Continental Challenge. La începutul anului 2022, acest club este compus din doar cinci concurenţi.

"Cuvintele sunt prea puţine pentru a descrie voinţa de care ai dat dovadă, Iulian! Felicitări pentru reuşită! Suntem mândri de tine!" mai scriu colegii la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Povestea lui Iulian Rotariu

Iulian Rotariu s-a făcut remarcat după ce în iunie 2016 a reuşit să se claseze pe locul I la categoria lui de vârstă la „Gobi March” desfăşurat în China. Patru luni mai târziu, el a egalat performanţa la ultramaratonul „Atacama Crossing”, desfăşurat în Chile.

În mai 2017 el a participat şi la „Sahara Race” organizat în Namibia, unde s-a clasat din nou pe locul I la categoria lui de vârstă şi locul IV la general, situaţia repetându-se în noiembrie 2017, când a participat la „Roving Race” derulat în Patagonia, Argentina. În decembrie 2018, Iulian Rotariu s-a clasat al doilea în „The Last Deserts” Antarctica.

„Fără să fie sportiv de performanţă şi fără să fie legitimat la vreun club, Iulian Rotariu a început să alerge în urmă cu aproape 12 ani, când a ajuns la spital cu fiul său şi, pentru a-şi consuma stresul, a început să alerge în jurul spitalului. Ulterior, el a început să participe la concursurile organizate de Ministerul Afacerilor Interne, reprezentând Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă <Nicolae Iorga> al Judeţului Botoşani. După numai câteva curse, reprezentanţii Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism l-au rugat să-i reprezinte în competiţii, iar din acel moment a început să participe la cursele internaţionale, încercând să dovedească tuturor că limitele pot fi depăşite”, spun reprezentanţii ISU Botoşani.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici