Jetul format de apa pompată spre staţia de tratare a avut o înălţime de aproximativ zece metri, forţa acestuia antrenând în aer pământ, dar şi bolovani.
Dumitru Băluţoiu, proprietarul maşinii cel mai grav avariate în incident, a spus că la un moment dat nu a mai văzut nimic în faţă şi din această cauză a ajuns cu maşina într-un şanţ.
„Mai eram cu două persoane în maşină şi la un moment dat nu am mai văzut nimic în faţă. Zburam pe lângă noi bolovani, pietre, nici nu ştiu ce mai era prin aer. Era o ceaţă de nu se vedea botul maşinii. Mi-a fost îndoită capota, sparte geamurile la maşină, mi-au intrat pietre în interior, nu am mai ştiut ce să fac”, afirmă bărbatul.
Acesta nu are asigurare CASCO şi le-a cerut reprezentanţilor furnizorului de apă din Târgu Jiu despăgubiri, directorul general al Aparegio SA, Ion Popescu, spunându-i şoferului păgubit să meargă la Poliţie pentru constatarea pagubelor.
Pietrele şi bolovanii aruncaţi de apă au ajuns până la 30-40 de metri distanţă, apa scursă din conductă revărsându-se pe stradă, dar şi prin gospodării, o locuinţă fiind inundată.
Angajaţii Aparegio SA Târgu Jiu au intervenit imediat pentru a închide conducta respectivă, alimentarea cu apă a oraşului făcându-se din surse alternative.
Conducta care s-a rupt are o vechime de peste 40 de ani, furnizorul de apă având aprobată o finanţare europeană de circa 90 de milioane de euro pentru a începe din acest an schimbarea reţelei şi realizarea uneia de canalizare la nivelul întregului oraş. Proiectul se va derula pe parcursul a peste doi ani.