- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.03.2015, 13:08)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta, despre ora de religie: Se aştepta dezastru, dar 95% dintre copii s-au înscris. Trebuie o mai bună gândire
Premierul Victor Ponta a afirmat că speră ca viitoarele probleme de rezolvat să fie abordate cu o mai bună analiză şi gândire, arătând că în cazul religiei, pentru care a fost cerut copiilor să depună cereri de înscriere, s-a crezut că va fi un dezastru, dar 95% dintre copii s-au înscris la cursuri.
Urmărește
554 afișări
Ponta, despre ora de religie: Se aştepta dezastru, dar 95% dintre copii s-au înscris. Trebuie o mai bună gândire (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
"Poate reuşim să facem lucruri mai bine analizate şi mai bine gândite. Atât scandal şi ceartă cu chestia cu religia şi s-au înscris 95%. Credeam că o să fie cine ştie ce dezastru, dar 95%, de bunăvoie, părinţii vor să facă, pentru că au nevoie copiii de valori. Îmi doresc ca data viitoare, când vorbim despre un subiect important, să o facem mai serios, mai aplicat şi mai analizat, nu cu «hei-rup», cum se face", a spus Ponta, în şedinţa de guvern.
Peste 90% dintre elevi s-au înscris la ora de religie, până luni la prânz fiind înregistrate în sistemul informatic 2.140.238 de cereri pentru studiul acestei discipline, potrivit Ministerului Educaţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
Citeşte şi:
REPORTAJ - Cum văd românii ora de religie: De la "e necesară, educă", la "nu sunt mulţumită, li se spune că Moş Crăciun nu există"
Citeşte şi:
ANALIZĂ - Cum au optat românii pentru ora de religie: Vaslui şi Galaţi, judeţele cu număr record de elevi care vor în continuare disciplina în şcoli
Totodată, dintre cele 144.358 de cereri depuse pentru înscrierea la clasa pregătitoare, pe 135.049 (93,55%) s-a optat pentru studiul religiei.
Cererile pentru participarea la ora de religie au fost necesare după ce Curtea Constituţională a decis, în 12 noiembrie 2014, că articolul 18, alineatul 2, teza I din Legea educaţiei naţionale este neconstituţional. Articolul prevedea că sunt obligaţi să facă cerere elevii care nu vor să participe la ora de Religie.
Prin decizia CC, a deveni obligatorie cererea celor care vor să studieze disciplina. Decizia Curţii Constituţionale a devenit executorie după 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, respectiv luni 9 martie.
Înscrierea pentru participarea la ora de Religie este posibilă şi după data de 6 martie, acest termen-limită pentru strângerea opţiunilor fiind stabilit pentru că în 9 martie se împlinesc cele 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curţii Constituţionale, spunea ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
În formularul de înscriere se solicită directorului unităţii de învăţământ participarea elevului la orele de religie, cu menţionarea unuia din cele 18 culte recunoscute conform Legii 489/2006, printre care: Biserica Ortodoxă Română, Biserica Romano-Catolică, Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Cultul Musulman, Arhiepiscopia Bisericii Armene, Biserica Reformată din România, Biserica Evanghelică Română, Biserica Creştină Adventistă de Ziua a Şaptea din România şi Organizaţia Religioasă Martorii lui Iehova.
Citeşte şi:
Patriarhie: Faptul că peste 90% dintre elevi vor ora de religie are valoare de referendum
Citeşte şi:
REPORTAJ - Directoarea singurei şcoli din Capitală cu cabinet de religie: Nu spunem "Să ne ajute Darwin" - FOTO şi VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: REPORTAJ - Cum văd românii ora de religie: De la "e necesară, educă", la "nu sunt mulţumită, li se spune că Moş Crăciun nu există"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe