Ponta, întrebat despre audierea surorii sale la DNA: Hai, mă, voi sunteţi serioşi? Eu vizitez un spital

Premierul Victor Ponta, întrebat de jurnalişti cum comentează faptul că sora lui este audiată la DNA în dosarul în care soţul acesteia e arestat preventiv sub acuzaţia de deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală, a răspuns "Hai, mă, sunteţi serioşi ?", spunând că el a venit să viziteze un spital.

Urmărește
3683 afișări
Imaginea articolului Ponta, întrebat despre audierea surorii sale la DNA: Hai, mă, voi sunteţi serioşi? Eu vizitez un spital

Ponta, întrebat despre audierea surorii sale la DNA: Hai, mă, voi sunteţi serioşi? Eu vizitez un spital (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Şeful Guvernului a venit joi dimineaţa la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", unde este inaugurat Blocul operator al Secţiei Clinice Oftalmologie.

Întrebat de jurnalişti cum comentează faptul că sora lui este audiată la DNA, Ponta a răspuns: "Hai, mă, voi chiar sunteţi serioşi ? Eu am venit să vizitez un spital !".

Ulterior, Victor Ponta a avut mici probleme în a tăia uşor panglica inaugurală, el comentând ironic faptul că foarfeca ar fi fost cumpărată prin achiziţie publică la preţul cel mai mic.

"Asta-i de la achiziţii, cu preţul cel mai mic", a comentat Ponta zâmbind.

Şeful Guvernului s-a referit de mai multe ori la problemele generate la licitaţii de actuala legislaţie a achziţiilor publice, inclusiv de obligaţia instituţiilor de stat de a cumpăra bunuri şi servicii raportându-se cu prioritate la criteriul preţului cel mai scăzut şi nu la calitate, iar Guvernul a încercat să modifice legea, existând însă obiecţii din partea Comisiei Europene.

Sora premierului Victor Ponta, Alexandra Herţanu, a venit joi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Ploieşti, pentru a fi audiată în dosarul în care soţul său, Iulian Herţanu, este arestat preventiv sub acuzaţia de deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală.

Alexandra Herţanu a ajuns la sediul DNA Ploieşti în jurul orei 09.00 şi a intrat în sediul instituţiei fără a face declaraţii.

Tot joi, la DNA Ploieşti a venit şi fostul prefect al judeţului Prahova Radu Oprea, în prezent senator PSD, acesta declarând că a fost citat ca martor şi că nu ştie în ce dosar a fost chemat de procurori.

Audierile au loc în dosarul în care Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, este arestat preventiv alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă.

În acelaşi dosar au fost puşi sub control judiciar deputatul Sebastian Ghiță, deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum şi omul de afaceri Liviu Munteanu.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma au sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Iulian Herţanu ca să acceseze şi să primească fonduri europene în cadrul contractului de extindere a reţelei de canalizare din oraşul Comarnic, proiect în valoare de aproape zece milioane de euro.

Procurorii susţin că, în perioada 2011 - 2015, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, fost preşedinte al filialei judeţene a PSD, a făcut demersuri (intervenţii pentru numirea în funcţii a unor persoane, obţinerea de informaţii confidenţiale - activităţi derulate direct sau prin intermediul consilierilor săi personali) la funcţionari ai SC Hidro Prahova şi a exercitat presiuni (ameninţări cu privire la înlocuirea din funcţie) asupra directorului general al societăţii, pentru ca aceştia să atribuie ilegal asocierii SC Grossmann Engineering Group SRL - SC Euroconstruct Trading 98 SRL contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de canalizare în oraşul Comarnic. De asemenea, Mircea Cosma a făcut presiuni pe durata derulării contractului pentru prelungirea termenelor de execuţie şi efectuarea ilegală de plăţi.

"Scopul grupului infracţional astfel format şi sprijinit a fost atins, urmărirea penală făcută până la acest moment relevând: deturnarea din cadrul proiectului şi însuşirea în interes propriu, de către membrii grupului, a sumei totale de 7.797.410 de lei (bani ridicaţi în numerar din conturi ale persoanelor juridice şi fizice, reprezentând 54% din totalul sumelor care au fost identificate ca fiind achitate de S.C. Grossmann Engineering Group, către «partenerii» la care se pretinde că au fost subcontractate lucrări), sustragerea de la plata către stat, prin practici evazioniste, a sumei de 2.515.293 de lei ( din care 1.509.176 lei reprezentând TVA şi 1.006.117 de lei reprezentând impozit pe profit)", arăta DNA.

Proiectul privind extinderea reţelei de canalizare la Comarnic, în valoare de aproximativ zece milioane de euro, avea termen de finalizare februarie 2014, însă lucrările, care nu au fost finalizate, au fost sistate la sfârşitul anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici