- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.01.2013, 12:36)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta: La Statutul parlamentarilor se vor opera acele modificări susţinute de DNA şi de Parchet
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa USL, că la Statutul deputaţilor şi senatorilor se vor opera, la capitolul privind imunitatea parlamentarilor, acele modificări susţinute de DNA şi de Parchetul General.
Urmărește
437 afișări
Ponta: La Statutul parlamentarilor se vor opera acele modificări susţinute de DNA şi de Parchet (Imagine: marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)
"Am discutat, a fost domnul Zgonea, domnul Ruşanu, şi despre modificările la Statut altele decât cele care privesc bugetul. Din punctul nostru de vedere, nu trebuie modificat nimic ce ar putea fi controversat (...) Se vor opera acele modificări care sunt susţinute de DNA şi Parchetul General, pe care le consideră necesare pentru a avea clarificări", a spus Ponta.
Premierul a susţinut că prin modificările aduse la Statutul deputaţilor şi senatorilor imunitatea parlamentarilor nu este întărită, ci dimpotrivă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
Vasile Bănescu a comentat rezultatul alegerilor: Drumul spre sinucidere naţională e nebănuit de scurt şi aparţine populismului
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
"Cu cât faci procedurile mai clare, cu atât se aplică mai uşor", a spus Ponta, arătând că nu se poate adăuga nimic la Statut în plus faţă de ceea ce prevede Constituţia pe această temă.
Ponta a spus că preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, i-a trimis la Cabinet, la Guvern, proiectul cu modificările Statutului parlamentarilor.
Premierul a mai spus că el nu a considerat că era necesar ca aceste modificări să fie transmise şi preşedintelui Traian Băsescu, dar a arătat că preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a considerat, în mod corect, că trebuie să le trimită şefului statului, având în vedere chestiuni care ţin de procedură.
"Zgonea a considerat corect un lucru care ţine de procedură: până nu se publică în Monitorul Oficial modificările la Statutul parlamentarilor, nu putem să adoptăm bugetul, pentru că bugetul se face după ce se modifică Statutul parlamentarilor şi avem reduse acele cheltuieli pe fiecare parlamentar în parte", a spus Ponta.
Premierul a explicat că, în conformitate cu Constituţia, Statutul parlamentarilor este tot o lege care trebuie promulgată de şeful statului, el arâtănd că ordinea de promulgare vizează în primul rând Statutul parlamentarilor, şi apoi bugetul.
"Bugetul se construieşte pe baza modificărilor din Statut parlamentarilor. Interesul e să avem cât mai repede adoptat bugetul pentru a avea funcţionarea normală a instituţiilor statului", a spus Ponta.
Anterior, premierul a fost întrebat cum comentează faptul că Parchetul a cerut Parlamentului să nu ceară probe în cazul anchetării deputaţilor pentru că astfel s-ar transforma Parlamentul într-o instanţă, iar Victor Ponta a răspuns: "Acuma, strict la întrebarea dumneavoastră, să înţeleg că doar parlamentarii în această ţară vor fi arestaţi fără probe. Eu pot să fiu de acord cu acest lucru. Conform legii şi Constituţiei, nu poate fi nimeni arestat fără probe. Parlamentarii vor putea fi. E în regulă, e o decizie pe care o susţinem şi pornim de la prezumţia de vinovăţie, ceea ce poate că e necesar".
Parchetul ICCJ propune reformularea unor prevederi din proiectul de modificare a Statutului senatorilor şi deputaţilor, printre care şi cele privind cererea de reţinere, arestare sau percheziţie a unui parlamentar, considerând că formularea actuală poate determina dificultăţi de interpretare.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe