- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.03.2015, 21:31)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta: Pentru investiţii în penitenciare să nu se spună că Guvernul vrea să ajute corupţii
Sistemul penitenciar se confruntă de mult timp cu probleme, motiv pentru care România a şi fost condamnată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), iar pentru un program de investiţii în domeniu este necesar să nu se spună că Guvernul vrea să ajute corupţii, a afirmat premierul Victor Ponta.
Urmărește
633 afișări
Ponta: Pentru investiţii în penitenciare să nu se spună că Guvernul vrea să ajute corupţii (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)
"Sistemul penitenciar are de mult timp o problemă, motiv pentru care suntem condamnaţi la CEDO. Discutăm de faptul că România este condamnată de destule ori la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru condiţiile de detenţie. În acelaşi timp însă, un program de investiţii în acest domeniu necesită un singur lucru, să facem o pauză cu ipocrizia şi cu populismul, că dacă Guvernul zice să îmbunătăţească condiţiile şi PNL-iştii încep să ţipe că vrem să-i ajutăm pe corupţi, nu mai facem nimic. Cu populism nu vom reuşi", a spus Ponta la România TV.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, joi, că situaţia condiţiilor din penitenciare este în unele cazuri "sub limita demnităţii umane" şi sunt necesare fonduri de aproximativ un miliard de euro pentru a remedia acest lucru, existând demersuri pentru obţinerea de fonduri europene în acest sens.
"Din păcate, foarte mulţi dintre oamenii care astăzi se află în situaţii dificile au avut ocazia ca foarte mulţi ani să facă ceva pentru sistem şi din păcate nu au făcut. Constatăm astăzi că închisoarea nu este hotel. Aşa este, închisoarea nu este hotel. Închisoarea din România în ziua de astăzi, de foarte multe ori, este la limita demnităţii umane. Aşa este, dar nu este o noutate. Acest lucru se întâmplă în mare măsură după 1989. Dacă ştiu cum arată închisorile din România...nu ştiu dacă ştiţi că în 2005 am fost la conducerea penitenciarelor şi cred că aproape toate penitenciarele din România le-am văzut, ştiu cum arată. Din păcate, din 2005 până în prezent nu s-a schimbat aproape nimic", a declarat Cazanciuc.
El a menţionat că resursele financiare pentru penitenciare nu sunt suficiente şi singura formulă identificată pentru a soluţiona problema este finanţarea europeană.
Un document al Ministerului Justiţiei prezentat, miercuri, de MEDIAFAX relevă că statul cheltuieşte lunar cu întreţinerea unei persoane aflate în închisoare 512 lei, la finele lunii ianuarie în detenţie aflându-se aproape 30.000 de deţinuţi, dar cu un deficit de locuri de cazare de peste 10.000 locuri.
Mai mulţi dintre foştii politicieni încarceraţi în ultima perioadă au reclamat condiţiile precare şi aglomeraţia din închisori la care sunt supuşi ei şi ceilalţi deţinuţi, acuzând că Ministerul Justiţiei nu asigură finanţarea necesară, în condiţiile în care însă nu au insistat pe acest subiect când s-au aflat la guvernare.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Monica Ridzi, apel "disperat" către ministrul Justiţiei: Mergeţi în penitenciare să vedeţi cum stau deţinuţii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe