Ponta şi Dragnea au inspectat, cu barca, mai multe zone inundate din Teleorman. Sătenii din Beiu i-au reclamat premierului că nu au fost anunţaţi de viitură

Premierul Victor Ponta a ajuns în satul Beiu din judeţul Teleorman, unde, împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea, s-a urcat într-o barcă pentru a vizita mai multe zone inundate. Sătenii i-au reclamat lui Ponta că nu au fost anunţaţi de viitură.

Urmărește
1572 afișări
Imaginea articolului Ponta şi Dragnea au inspectat, cu barca, mai multe zone inundate din Teleorman. Sătenii din Beiu i-au reclamat premierului că nu au fost anunţaţi de viitură

Ponta şi Dragnea au inspectat, cu barca, mai multe zone inundate din Teleorman. Sătenii din Beiu i-au reclamat premierului că nu au fost anunţaţi de viitură (Imagine: Facebook)

UPDATE 13:03 - Dragnea: La evaluarea pagubelor inundaţiilor să nu fie funcţionari care nu îşi murdăresc pantofii

Ministrul Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea a cerut autorităţilor din Teleorman ca la operaţiunea de evaluare a pagubelor produse de inundaţii să nu fie trimişi funcţionari care nu vor să îşi "murdărească pantofii" sau nu au răbdare să discute cu localnicii.

"Nu vreau să fie o acţiune în care ajung acolo tot felul de funcţionari care nici nu vor să intre în curte, ca să nu îşi murdărească pantofii de noroi, sau oameni care nu au răbdare să discute cu oamenii, să facă o evaluare serioasă", a spus Dragnea, într-o şedinţă organizată la prefectura Teleorman.

El a arătat că Guvernul va acorda materiale de construcţie pentru refacerea caselor inundate, iar necesarul exact de materiale trebuie prezentat Guvernului săptămâna viitoare.

Localnicii din satul Beiu (Teleorman) i-au reclamat premierului Victor Ponta, venit să vadă pagubele produse de inundaţii, că autorităţile nu i-au informat că viitura se îndreaptă spre casele lor şi că locuinţele le sunt afectate şi de faptul că traficul de maşini grele a fost deviat spre sat.

Ei au acuzat faptul că singurele informaţii primite legate de situaţia râurilor au fost cele prin intermediul presei, primarul fiind "la pescuit".

Localnicii i-au mai spus că se tem de faptul că, prin construirea digului, apele se vor revărsa spre alte zone ale localităţii, spunând că aşa s-a întâmplat după ce în comuna Brânceni a fost construit un dig care a direcţionat acum apele spre Beiu.

"Doamnă, hai să nu moară şi capra vecinului !", i-a spus Dragnea unei femei care reclama acest lucru, asigurând-o în acelaşi timp că, prin construirea unui dig la Beiu, nu vor fi inundate alte case.

El a admis că digul trebuia construit mai demult, în anii anteriori, Ponta adăugând: "Aşa este românul, după prima greşeală nu învaţă, trebuie să vină şi a doua".

Localnicii au mai reclamat faptul că traficul de autovehicule grele a fost deviat de la Alexandria spre satul lor, iar trepidaţiile produse de maşini le-au stricat casele.

"Ne-a terminat casele. Această şosea nu este omologată pentru trafic greu", au afirmat aceştia, Dragnea răspunzându-le că nu este deviat traficul greu, ci că "este o restricţie de tonaj care, din păcate, nu este respectată".

Ponta i-a asigurat că în această săptămână îl va trimite pe "şeful de la Drumuri" pentru a rezolva problema.

El a anunţat anterior că se va afla şi el în judeţul Teleorman pentru a stabili modul în care Guvernul poate interveni în zonele afectate de inundaţii, arătând că nevoie de intervenţia Administraţiei Apele Române şi de sprijin financiar deoarece problemele sunt provocate de diguri care au cedat.

Şi ministrul Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea a mers, luni, în Teleorman, anunţând că specialiştii Apelor Române vor decide dacă şi unde poate fi spart digul în zona localităţilor afectate de inundaţiile din ultimele zile, din Teleorman, pentru ca apele să se retragă, având în vedere ce miercuri şi joi sunt prognozate noi ploi.

Bilanţul inundaţiilor provocate de revărsarea râurilor Teleorman, Burdea, Tecuci, Vedea şi Câinelui şi a afluenţilor acestora arată că 131 de case au fost inundate în localităţile Tătărăştii de Jos, Necşeşti, Ciolăneşti, Beuca Vîrtoape, Balaci, Dobroteşti, Siliştea Gumeşti şi Frumoasa.

Apele au intrat, de asemenea, în 317 curţi şi 685 de anexe gospodăreşti, afectând peste 37 kilometri de drumuri comunale, peste 7,5 kilometri de drumuri judeţene şi doi kilometri de drum forestier, viiturile distrugând, de asemenea, 35 de podeţe.

Potrivit datelor furnizate, luni, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, un număr de 30 de persoane erau izolate în satul Beuca, din cauza apelor. Pompierii au evacuat din calea viiturilor 117 oameni.

Avertizarea cod roşu de inundaţii din Teleorman a fost ridicată, iar până marţi, la ora 18.00, rămân sub avertizare cod portocaliu râul Neajlov, în judeţul Giurgiu, râurile Călmăţui, Vedea, Teleorman, Sabar, Ialomiţa şi Pârâul Câinelului, pe sectoarele din judeţele Teleorman, Giurgiu şi Ialomiţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici