- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.10.2013, 12:47)
- Ovidiu Bărbulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta spune că a "vorbit în scris" cu Papici de două ori, ca să fie audiat în dosarul referendumului
Premierul Victor Ponta a declarat că a "vorbit în scris" de două ori cu procurorul DNA, Lucian Papici, solicitându-i să fie audiat, în calitate de premier şi şef al USL, ca martor în dosarul fraudelor la referendum, însă Papici i-a transmis tot de două ori că nu îl interesează probele.
Urmărește
265 afișări
Ponta spune că a "vorbit în scris" cu Papici de două ori, ca să fie audiat în dosarul referendumului (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)
"În calitatea mea de prim-ministru şi de şef al USL, în perioada în care domnul Morar şi domnul Papici spun că s-a fraudat referendumul, deci nu în calitatea mea de jurnalist sau de editorialist, ci de prim-ministru şi de şef al USL, am cerut de două ori: «domnule Papici, nu vreţi să mă audiaţi şi pe mine, poate sunt şi eu infractor, poate am furat ceva voturi, nu vreţi să vă spun eu? Nu, nu vreau». De două ori mi-a zis că pe el nu-l interesează probele", a afirmat premierul Ponta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Întrebat când a vorbit cu procurorul Papici, Ponta a precizat că "a vorbit în scris".
"Cu procurorul nu vorbesc niciodată, în scris am vorbit. În scris, am răspunsul domniei sale, că nu vrea să ne audieze pe cei care ştiu despre referendum", a precizat premierul.
El a arătat că a făcut aceste solicitări în calitate de prim-ministru şi şef al USL, participant activ la organizarea referendumului.
Potrivit lui Ponta, Papici a refuzat şi audierea liderului PNL, Crin Antonescu, co-preşedinte al USL.
Ponta a adăugat în acest context că acuzaţia din dosarul fraudei la referendum, în care a fost anchetat vicepremierul Liviu Dragnea, este "o prostie" de vreme ce Dragnea nu a candidat la nicio funcţie în cadrul acestui scrutin pentru a putea fi acuzat că a beneficiat de rezultatul votului.
Şeful Secţiei I din DNA, Lucian Papici, a cărui delegare pe funcţie a fost reînnoită acum o săptămână, a fost demis, miercuri, de procurorul general Tiberiu Niţu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Potrivit surselor citate, delegarea pe funcţie a lui Papici a fost reînnoită de procurorul general, Tiberiu Niţu, în urmă cu şapte zile.
Miercuri, la ora 17.09, Niţu a informat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), printr-un fax, că delegarea lui Papici ca şef al Secţiei I din DNA încetează cu 2 octombrie, dată începând cu care funcţia este ocupată de procurorul Iuliana Bendeac, pe o perioadă de şase luni.
Procurorul Lucian Papici este cel care a finalizat urmărirea penală în dosarul referendumului în care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea.
Succesoarea acestuia, Iuliana Bendeac este procurorul care, alături de procurorul şef seviciu Gheorghe Popovici, i-a deferit justiţiei pe Dan Voiculescu şi pe fiica acestuia Camelia, în dosarul în care directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, este acuzat de şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.
Citeşte şi:
Procurorul Lucian Papici, DEMIS de Tiberiu Niţu, la şapte zile de la reînnoirea delegării pe funcţie
Citeşte şi:
Ponta: Lui Papici i s-au terminat mandatele, va fi procuror. A făcut, ca şi Morar, dosare politice
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe