- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (20.05.2012, 12:59)
- Livia Ispas , Elvira Gheorghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pop: Ministerul Educaţiei are sute de procese cu absolvenţi cu diplome de la unele facultăţi particulare
Ministerul Educaţiei are sute de procese cu absolvenţi cu diplome de la unele facultăţi particulare, iar numărul cauzelor piedute de MECTS în faţa acestora blochează activitatea instituţiei, de aceea Guvernul trebuie să ia urgent o decizie, a declarat ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop.
Urmărește
970 afișări
Pop: Ministerul Educaţiei are sute de procese cu absolvenţi cu diplome de la unele facultăţi particulare (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)
Întrebat în legătură cu facultăţile "fabrici de diplome", ministrul interimar al Educaţiei a spus, în emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de Pro TV, că nu poate să exprime public o poziţie, precizând că va aborda şi acest subiect cu foştii miniştri ai Educaţiei
"Vă pot asigura că voi aborda şi această problemă cu cei trei (foşti miniştri, n.r.). Este un domeniu pe care nu îl stăpânesc. Dar pot să vă spun că numărul proceselor pe care Ministerul Educaţiei le pierde în faţa absolvenţilor blochează activitatea juriştilor ministerului. Dacă în urmă cu jumătate de an aveam una, două procese acum avem sute de cazuri care blochează activitatea Ministerului Educaţiei", a precizat Liviu Pop.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Ministrul interimar al Educaţiei a adăugat că Guvernul trebuie să ia urgent o decizie în acest caz, precizând că poate situaţia privind diplomele va fi clară la sfârşitul lunii mai.
Întrebat de ce ar trebui să hotărască Guvernul în cazul acestor diplome, Liviu Pop a spus că este o decizie politică.
"Nu stă în pixul ministrului acest lucru. Dacă stă în atribuţia ministrului, mi-o asum. Dacă avem 300.000 de absolvenţi, primii 100 au început să câştige. Până unde mă duc în instanţă până ajung cu toţi cei 300.000. Pierd procese pe bandă rulantă", a mai spus Liviu Pop.
Scandalul diplomelor eliberate de Universitatea "Spiru Haret" studenţilor care au urmat cursuri la învăţământul la distanţă a izbucnit în 2009, iar de atunci mii de absolvenţi au dat în judecată instituţia de învăţământ superior, cerând recunoaşterea acestor diplome. Alte procese au fost intentate de absolvenţi Ministerului Educaţiei.
Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu declara, în decembrie 2011, că România risca să nu-i fie recunoscute diplomele dacă nu era rezolvat, prin modificarea Legii educaţiei, scandalul diplomelor false.
Funeriu a făcut atunci aceste precizări la audierea sa în Comisia de abuzuri a Camerei Deputaţilor pe tema problemelor referitoare la nerecunoaşterea de către Ministerul Educaţiei a unor diplome emise de unele universităţi, printre care şi Universitatea "Spiru Haret".
Unii deputaţi au ridicat atunci problema Universităţii "Spiru Haret", care nu ar putea să elibereze din 2009 diplome deoarece Ministerul Educaţiei nu a trimis tipizate şi că sunt absolvenţi care nu-şi pot folosi actele de studii. Funeriu a răspuns că Ministerul Educaţiei a eliberat de cinci ori tipizate pentru diplome din 2010 şi că numărul acestora este acoperitor pentru specialităţile şi programele acreditate, de cele neacreditate neţinându-se cont.
Conform Legii educaţiei, instituţiile de învăţământ superior au fost obligate să închidă specializările şi programele de studii neacreditate sau care nu au fost autorizate să funcţioneze provizoriu, începând din 9 februarie 2011, când a intrat în vigoare legea.
Studenţii şi absolvenţii care au fost înmatriculaţi la specializările sau programele de studii închise au dreptul să-şi finalizeze studiile la specializări identice sau similare din acelaşi domeniu, potrivit Legii educaţiei.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe