Toxiinfecţia alimentară din tabăra de la Năvodari, produsă de personalul cantinei

Publicat: 12 07. 2007, 18:01
Actualizat: 05 11. 2012, 16:04

În urma verificărilor făcute de specialiştii din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA în cantina taberei de copii, aceştia au descoperit că depozitul alimentar care deservea cantina şi laboratorul de patiserie-cofetărie care aparţine taberei foloseau materii prime de origine animală ce proveneau din unităţi autorizate sanitar veterinar, care erau ambalate şi etichetate corespunzător şi însoţite de certificate sanitare veterinare şi declaraţii de conformitate şi calitate emise de producător.

De asemenea, echipa de control a constatat că păstrarea alimentelor se făcea în spaţii corespunzătoare, cu temperatura monitorizată separat, pe loturi de producţie, iar conservele de legume erau depozitate într-un spaţiu special amenajat, separate pe loturi şi sortimente de produse.