Potrivit directorului DSP Argeş, Sorina Honţaru, cinci copii, trei în vârstă de 5 ani şi doi de trei ani, de la grădiniţa „Aripi Deschise” din Piteşti, au ajuns la spital având simptome de toxiinfecţie alimentară: dureri abdominale, vărsături, stare de rău.
„Copiii au luat marţi, pe la ora 11, masa de prânz împreună. Miercuri, pe 12 octombrie, la 12:45 noaptea, ei au fost aduşi la Secţia Boli Infecţioase de la Spitalul Judeţean, unde au fost diagnosticaţi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară şi au rămas internaţi”, a declarat Sorina Honţaru, director DSP Argeş.
O echipă mixtă formată din reprezentanţi de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş şi de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş s-a deplasat la grădiniţă şi a controlat blocul alimentar, fiind recoltate o serie de probe.
„Au fost recoltate probe din meniul servit marţi la masa de prânz de 217 copii din două grupe, care au consumat atunci mămăligă cu ou, unt, brânză şi caşcaval şi tocană de cartofi cu carne de pui. Probe au fost prelevate până acum de la un singur copil. Se aşteaptă la DSP pentru analiză probe şi de la ceilalţi. Starea copiilor internaţi este una bună”, a mai precizat conducerea DSP Argeş.