- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (25.02.2014, 18:43)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Posibilitatea construirii pe 85% din spaţiile verzi retrocedate, respinsă de Comisia de mediu
Posibilitatea construirii pe 85 la sută din spaţiile verzi retrocedate a fost respinsă, marţi, de Comisia de mediu din Camera Deputaţilor, care a adoptat proiectul de modificare a Legii spaţiilor verzi fără acest amendament, informează reprezentanţii Coaliţiei pentru Mediu.
Urmărește
296 afișări
Posibilitatea construirii pe 85% din spaţiile verzi retrocedate, respinsă de Comisia de mediu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Proiectul de modificare propus iniţial, ce prevede că administraţiile locale pot decide tăierea arborilor sănătoşi din spaţiile verzi numai cu aviz de la agenţiile pentru protecţia mediului, a fost adoptat de deputaţii din Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic.
ONG-urile din Coaliţia pentru Mediu au protestat faţă de amendamentul adus, la Comisia de administraţie publică a Camerei, proiectului de modificare a Legii 24/2007 a spaţiilor verzi ce prevedea posibilitatea de a se construi pe 85 la sută din suprafeţele spaţiilor verzi retrocedate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Prin acest amendament, noul alineat al articolului 5 din Legea 24/2007 ar fi avut următorul conţinut: "Prin excepţie de la prevederilealin. (5) este permisă schimbarea destinaţiei terenurilor proprietate privată, prevăzute ca atare în planurile de urbanism ca zone verzi, cu obligaţia amenajării ca spaţiu verde a unui teren echivalent ca suprafaţă, indicat de către autoritatea administraţiei publice locale, sau cu obligaţia menţinerii ori amenajării din suprafaţa terenului a unui procent de 15% de spaţiu verde".
Reprezentanţii ONG-urilor arătau că astfel ar exista posibilitatea construirii pe 85 la sută din suprafaţa spaţiilor verzi retrocedate ceea ce "echivalează cu un genocid în materie de ecologie şi urbanism".
Ei au mai spus că, dacă modificarea legii va fi făcută, numai în Bucureşti ar fi afectate peste 300 de hectare de spaţii verzi, retrocedate sau în curs de retrocedare în mai multe parcurişi anume: Parcul Tineretului - 22 hectare + 4 rezervă de retrocedare, Parcul IOR- 12 hectare (jumătate din parc), Baza Spartac- 8 hectare, Parcul Plumbuita - 4 hectare, Parcul Prisaca Dornei - 6 hectare, Parcul Politehnicii - 3 hectare, Parcul Poligrafiei - 3 hectare, Parcul Bazilescu în întregime, toate pepinierele Bucureştiului- peste 200 hectare, toate livezile Capitalei şi multe spaţii verzi şi parcuri dintre blocuri, jumătate din Parcul Izvor şi Parcul Bordei.
Reprezentanţii ONG-urilor au cerut Comisiei de administraţie publică şi amenajarea teritoriului retragerea de urgenţă a modificării.
Între timp, în 4 februarie, a fost constitutită Comisia pentru mediu, căreia i-a fost înaintat proiectul.
Proiectul de modificare a Legii spaţiilor verzi, ce prevede obligaţia obţinerii avizului de la agenţiile pentru protecţia mediului pentru tăierea arborilor sănătoşi, a fost iniţiat de deputatul Laszlo Borbely şi adoptat de Senat în noiembrie 2013, Camera Deputaţilor fiind camera decizională.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
astăzi, 22:36