Poţi înota după ce mănânci sau trebuie să mai aştepţi un timp? Răspunsul experţilor

  • În rândul oamenilor s-a tot auzit o teorie conform căreia o persoană trebuie să aştepte un timp după ce mănâncă pentru a intra în piscină.
  • Cu toate acestea, unii experţi afirmă faptul că înotul imediat după masă nu provoacă probleme.
Urmărește
1209 afișări
Imaginea articolului Poţi înota după ce mănânci sau trebuie să mai aştepţi un timp? Răspunsul experţilor

Poţi înota după ce mănânci sau trebuie să mai aştepţi un timp? Răspunsul experţilor

În majoritatea cazurilor, medicii spun că nu este nevoie să se aştepte 30 de minute după ce s-a mâncat pentru a merge la înot, scrie The Independent.

Pericolul înotului după masă, demontat de experţi

Vechiul avertisment provine din îngrijorarea că oamenii s-ar putea îneca dacă înoată imediat după masă,  sângele va fi redirecţionat către stomacul plin în loc de muşchi.

În realitate însă, oamenii au încă o mulţime de sânge care curge spre muşchii lor după ce mănâncă, a declarat Dr. Matthew Badgett de la Cleveland Clinic, potrivit The Independent.

Când se poate înota imediat după masă şi când e recomandat un timp de aşteptare

Medicul citat subliniază că este important hidratarea înainte de înot, mai ales în zilele însorite. De multe ori, oamenii nu realizează că se pot deshidrata, ceea ce poate duce la crampe musculare.

„Transpirăm atunci când ne aflăm în apă, doar că nu apreciem pierderea de apă”, a spus el.

Totodată, medicul recomandă persoanelor care intenţionează să înoate sau să facă exerciţii fizice să aştepte un timp pentru ca mâncarea să se digere, pentru a evita crampele.

Pe de altă parte, expertul citat de The Independent avertizează asupra riscului de a înota după consumul de alcool.  În astfel de situaţii, oamenii tind să fie mai agresivi, mai puţin coordonaţi şi predispuşi la alegeri greşite atunci când înoată după ce au consumat alcool.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici