Prima pagină » Social » Provocarea mănuşii! O ambiţie care ar putea trage oblonul teraselor: cât costă pe zi ”echiparea” unui angajat

Provocarea mănuşii! O ambiţie care ar putea trage oblonul teraselor: cât costă pe zi ”echiparea” unui angajat

Provocarea mănuşii! O ambiţie care ar putea trage oblonul teraselor: cât costă pe zi ”echiparea” unui angajat

Ştefan Gleveşanu este patron de restaurant cu terasă în Braşov. Calculele pe care şi le-a pus pe hârtie arată că ar trebui să plătească zilnic pentru mănuşi şi măşti pentru fiecare angajat în jur de 100 de lei.

”Probabil vom ajunge să cheltuim cu un om dacă vom schimba mănuşile la fiecare servire 80,90, 100 de lei, ceea ce pentru noi sunt nişte sume foarte mari. Să iau atâtea perechi de mănuşi, măşti, dezinfectanţi, deja vorbim de un profit în minus, nu mai vorbim de profit”, spune Ştefan Gleveşanu – patron restaurant şi terasă în Braşov.

Şi asta în condiţiile în care meniul poate să-ţi fie adus la masă de mâini mai degrabă curate decât înmănuşate. Îţi explică asta un epidemiolog.

”Din punctul meu de vedere purtarea mănuşilor este o chestiune care excede în momentul de faţă. Cred că mult mai corect ar fi spălarea mâinilor cu regularitate”, a precizat medicul epidemiolog Adrian Pană.

Despre un cost de 2000 de euro pe lună pentru echipamente şi dezinfectanţi îţi povesteşte şi Dragoş Petrescu, proprietarul unui lanţ de restaurante din Bucureşti. Omul nu are de gând să-şi recupereze aceşti bani din buzunarul tău, client la terasă, aşa că, în mod clar, profitul va avea anul acesta alte cifre.

”Vor fi clienţii timoraţi, speriaţi de Covid şi cu mai puţini bani în buzunar. Nu poţi să te adresezi lor cu un preţ mai mare. Cred că vom vedea scăderi ale preţului de meniu”, a declarat Dragoş Petrescu,  proprietarul unui lanţ de restaurante din Capitală.