- Home
- Social
- (12.08.2023, 07:04)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Practica ilegală a izolării fetelor aflate la menstruaţie a mai făcut o victimă
O fată de 16 ani a murit muşcată de un şarpe în coliba de izolare pentru femeile aflate la menstruaţie, astfel că practica „chhaupadi” înregistrează o altă victimă.
Urmărește
2815 afișări
Practica ilegală a izolării fetelor aflate la menstruaţie a mai făcut o victimă
Practică ilegală a „chhaupadi”, colibele în care sunt forţate să stea femeile aflate la menstruaţie, înregistrează o altă victimă: o fată nepaleză de doar 16 ani, Anita Chand, a fost găsită moartă probabil din cauza muşcăturii unui şarpe în timp ce dormea singură în patul ei izolat, respectând tradişia.
Moartea este prima raportată în ultimii ani dar sunt câteva, cel puţin 15, ale căror cazuri - aminteşte The Guardian - au făcut ştirile acum câtva timp.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Adrian Sârbu: În 2025, ştii ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituţia. Vot electronic, direct. În Postul Paştelui vei vota un Preşedinte Independent!
-
Decizia Curţii de Apel Bucureşti în procesul intentat de Călin Georgescu: Alegerile rămân anulate
-
Sf. Vasile: Aproape o jumătate de milion de români îşi serbează ziua onomastică
„Chhaupadi” se bazează pe credinţa străveche că femeile şi fetele sunt impure şi de neatins în timpul menstruaţiei. Nu li se permite să se angajeze într-o varietate de activităţi şi, în multe cazuri, sunt interzise în viaţa comunităţii, închise în „cabane”.
Practica, care are legături cu hinduismul, este adânc înrădăcinată în vestul Nepalului. Experimentatăîn fiecare lună de 44% dintre femeile care locuiesc în cele mai îndepărtate regiuni ale Nepalului, a fost declarată ilegală în 2005 şi se pedepseşte cu până la trei luni de închisoare şi o amendă de 3.000 de rupii nepaleze (aproximativ 23 de euro).
Politia raionului Baitadi, unde a murit Anita, a deschis o anchetă, iar familia ei a negat ca ar fi avut menstruaţie, temându-se de pedepsele prevăzute de lege. „Lucrăm pentru a pune capăt acestei practici, dar mai avem multe de făcut”, a declarat Bina Bhatta, vicepreşedintele municipalităţii rurale Pancheshwar din Baitadi.
Înainte de Anita a fost Parwati
Ultima victimă înainte de Anita a fost o fată de 21 de ani, Parwati Budh, găsită fără viaţă într-o colibă mică din vestul îndepărtat al Nepalului, în 2019. Ea a murit asfixiată din cauza fumului expirat dintr-un foc aprins în încercarea de a se încălzi în timpul unei nopţi îngheţate.
Potrivit „chhaupadi”, în perioada menstruaţiei, femeile nu au voie să intre în casă, să se întâlnească cu familia - în special bărbaţi - sau să meargă la temple. Consumul de lapte, iaurt, unt, carne şi alte alimente hrănitoare este, de asemenea, interzis, la fel ca şi folosirea păturii calde pe timpul iernii.
Izolate în spaţii speciale „menstruale”, femeile sunt expuse riscului crescut de boli, precum diareea, pneumonia şi problemele respiratorii. De asemenea, se confruntă cu ameninţarea cu atacuri din partea animalelor sălbatice sau chiar cu atacuri şi violuri.
Un proiect finanţat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi implementat de ONG-ul internaţional Restless Development, spune că programul a ajuns la peste 45.000 de femei şi fete, reducând procentul de la 19,4% la 5,5% dintre cele care dorm în cabane menstruale. Totuşi, fete ca Anita îşi pierd viaţa în fiecare an.
Citește pe alephnews.ro: LIVE UPDATE. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
Citește pe www.zf.ro: Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ultimele ore ale lui Liam Payne au fost detaliate de un judecător. Cinci persoane sunt acuzate de moartea sa
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ilie Năstase și soția, Revelion la comun cu Brigitte și Florin Pastramă! Pericol de explozie în
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe