Praga pune frână „turismului alcoolic”. Interdicţie pentru tururile nocturne la pub-uri

  • Autorităţile din Praga au luat o decizie radicală în încercarea de a schimba profilul turiştilor care vizitează oraşul.
  • Consilierii municipali au interzis plimbările nocturne organizate prin pub-uri, o măsură menită să descurajeze turismul axat pe consumul excesiv de alcool.
Urmărește
80 afișări
Imaginea articolului Praga pune frână „turismului alcoolic”. Interdicţie pentru tururile nocturne la pub-uri

„Nu va fi posibilă organizarea de tururi ghidate între orele 22.00 şi 6.00", a spus Zdenek Hrib, viceprimarul din Praga.

Decizia vine ca răspuns la problemele create de grupurile de turişti, în special cei britanici, cunoscuţi pentru petrecerile zgomotoase şi consumul excesiv de alcool.

Jiri Pospisil, un alt viceprimar, a explicat motivaţia din spatele acestei decizii: „Căutăm un turist mai cultivat, mai bogat ... nu unul care vine pentru o perioadă scurtă doar pentru a se îmbăta".

Praga, cu o populaţie de 1,3 milioane de locuitori, a fost mult timp o destinaţie populară pentru iubitorii de bere. Cehia deţine recordul mondial de consum de bere, cu 128 de litri pe cap de locuitor în 2023. În multe pub-uri din centrul istoric, o halbă de bere costă mai puţin de 3 euro, fiind adesea mai ieftină decât apa.

Vaclav Starek, şeful Asociaţiei cehe a hotelurilor şi restaurantelor, susţine iniţiativa: „Plimbările în centru în căutarea berii au fost o problemă pentru localnici şi pentru alţi turişti. Nu cred că acest lucru ne va afecta vânzările. Nimănui nu i se va interzice să meargă la un pub, dar aceste plimbări nocturne organizate prin puburi ... nu sunt nimic de care am avea nevoie".

Praga nu este singura capitală europeană care încearcă să schimbe profilul turiştilor săi. Amsterdam a lansat campanii similare pentru a descuraja turismul axat pe consumul de alcool şi droguri, în timp ce Veneţia şi Barcelona au introdus măsuri pentru a limita impactul turismului de masă.

Decizia din Pragăi reflectă o tendinţă crescândă în Europa de a promova un turism mai responsabil şi mai durabil, concentrându-se pe atragerea vizitatorilor interesaţi de cultură şi istorie, mai degrabă decât de petreceri excesive, notează The Guardian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici