Prahova: Nicolae Ceapchie, arestat alături de alte patru persoane

Nicolae Ceapchie, cercetat de DIICOT într-un dosar privind fraudarea unor societăţi de leasing, şi alţi patru membri ai grupului infracţional condus de acesta au fost arestaţi preventiv, vineri după-amiază, pe numele unuia dintre inculpaţi Tribunalul Prahova emiţând mandat de arestare în lipsă.

Urmărește
104 afișări

Nicolae Ceapchie a fost arestat preventiv, vineri, pentru o perioadă de 29 de zile, mandatul de arestare fiind emis, la propunerea procurorilor DIICOT Ploieşti, de către Tribunalul Prahova, a declarat corespondentului MEDIADAX şeful DIICOT Ploieşti, Ionuţ Botnaru.

Conform sursei citate, alte trei persoane au fost arestate preventiv în acelaşi dosar, fiind vorba despre Mădălin Ceapchie, nepotul lui Nicolae Ceapchie, Constantin Mihalcea şi Sandu Aurelian, membri ai grupului infracţional condus de Ceapchie, pe numele lui Sandu mandatul de arestare fiind emis în lipsă.

Procurorii descins, joi dimineaţă, la locuinţa lui Aurelian Sandu, în localitatea prahoveană Târgşor, însă acesta a reuşit să fugă prin grădina casei, înainte ca anchetatorii să pătrundă în curte. În acest dosar au fost audiate, joi şi vineri, mai multe persoane, printre care posibili martori care ar fi fost ameninţaţi cu acte de violenţă şi cu moartea de către Nicoale Ceapchie şi de către apropiaţii acestuia, a mai spus şeful DIICOT Ploieşti.

Procurorii DIICOT Ploieşti au descins, joi, la şase domicilii, fiind vizaţi membrii unui grup specializat în fraudarea de firme de leasing şi societăţi comerciale, lider al acestei grupări fiind Nicolae Ceapchie.

Grupul infracţional organizat acţiona pe raza judeţelor Prahova, Dâmboviţa şi Ilfov şi era specializat în obţinerea de beneficii financiare substanţiale prin fraude la firmele de leasing şi alte operaţiuni financiar-bancare frauduloase.

Potrivit DIICOT, cei nouă membri ai grupului infracţional organizat, avându-l ca lider pe Nicolae Ceapchie, au indus în eroare reprezentanţii mai multor societăţi de leasing şi ai altor societăţi comerciale şi bancare, cu ocazia încheierii unor contracte, în scopul obţinerii de foloase materiale injuste.

Valoarea prejudiciului este estimată la 10.000.000 de lei.

Opt autotrenuri din cele zece cumpărate de gruparea infracţională condusă de Nicolae Ceapchie prin intermediul unor firme de leasing nu se mai află în România. Anchetatorii presupun că TIR-urile au fost vândute în zona Orientului Mijlociu, în Iran sau Irak, întrucât în acea zonă s-a pierdut semnalul aparatelor GPS montate pe cele opt TIR-uri. Un alt TIR a fost pus sub sechestru de către anchetatori.

De asemenea, procurorii au pus sub sechestru mai multe utilaje folosite pentru asfaltări şi pentru construcţii la infrastructura rutieră, în valoare de aproximativ 200 000 de euro, potrivit contractului de leasing, dar şi şapte imobile şi un teren.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici