Predoiu aşteaptă un raport al CE obiectiv care să reflecte progresele evidente în cadrul MCV

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, se aşteaptă la un raport de evaluare obiectiv şi echilibrat, care să reflecte progresele evidente înregistrate în ultimul an în cadrul celor patru condiţionalităţi, evidenţiind ireversibilitatea reformelor şi susţinerea clasei politice pentru acest proces.

Urmărește
7 afișări

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a avut miercuri o întrevedere cu preşedintele Comisiei de afaceri europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, în contextul adoptării, la 9 iunie, de către miniştrii de Interne ai statelor membre a concluziilor Consiliului UE privind încheierea proceselor de evaluare Schengen de către România şi Bulgaria.

Oficialul german apreciază eforturile autorităţilor române pentru reformarea fundamentală a sistemului judiciar şi rezultatele din ce în ce mai vizibile ale luptei împotriva corupţiei. În accepţiunea forurilor oficiale germane, pentru a adera la Schengen, România trebuie să înregistreze progrese evidente în cadrul MCV, care să fie menţionate ca atare în raportul de evaluare al CE. Gunther Krichbaum a subliniat faptul că Germania nu se va opune luării unei decizii favorabile aderării în cazul unui raport favorabil, având în vedere că România şi-a îndeplinit obligaţiile asumate în contextul Schengen.

"Întâlnirea de astăzi (miercuri-n.r.) cu domnul Gunther Krichbaum se înscrie în dialogul şi cooperarea de substanţă pe care Ministerul Justiţiei le desfăşoară cu membrii Bundestagului şi Ministerul Federal de Justiţie din Germania. Ne bucură faptul că parlamentarul german, ca şi alţi colegi pe care i-am întâlnit recent, apreciază eforturile făcute în ultimul an de România pentru consolidarea reformelor de modernizare a Justiţiei şi combatere a corupţiei. Avem un program: Strategia MJ de dezvoltare a Justiţiei ca serviciu public. Vom continua să realizăm obiectivele în cooperare cu Parlamentul, CSM şi Ministerul Public", a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Ministrul Justiţiei are un dialog constant atât cu membrii Cabinetului de la Berlin, cât şi cu parlamentari germani. Astfel, în cursul celor două vizite întreprinse în anul 2010, ministrul Justiţiei a purtat discuţii cu omologul german, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, cu reprezentanţi ai magistraţilor din Germania şi cu reprezentanţi ai Parlamentului, arătând provocările cu care se confruntă justiţia din România şi măsurile luate de autorităţile de la Bucureşti.

În cursul lunii mai 2011, ministrul Justiţiei a avut o întrevedere cu secretarul de stat din Ministerul de Interne german, Ole Schroder. De asemenea, în aprilie 2011, preşedintele grupului de lucru Afaceri Interne al CDU/CSU din Bundestag, Hans Peter Uhl şi alţi doi parlamentari germani, Reinhard Grindel şi Manfred Behrens, au discutat cu ministrul Justiţiei, fiind trecute în revistă progresele înregistrate de România în domeniul justiţiei, cum ar fi implementarea noilor Coduri şi combaterea corupţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici