- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Predoiu: Caracterul pozitiv al Raportului CE, rezultatul evaluării tuturor operaţiunilor din MCV
Caracterul pozitiv al Raportului intermediar CE este rezultatul unei evaluări tehnice globale a tuturor operaţiunilor din MCV şi nu poate fi subsumat unei operaţiuni sau alteia, a declarat, vineri, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, referindu-se la acţiunea recentă de la vămi.
Întrebat dacă acţiunea din vămi a contat ca acest raport să fie unul dintre cele mai bune de la instituirea MCV, Predoiu a precizat că Raportul nu este o sumă a unor "operaţiuni matematice de adunare şi scădere".
"Este vorba de evaluare tehnică globală a tuturor operaţiunilor din MCV şi absolut toate progresele înregistrate pe fiecare dintre obiective a contribuit la această tonalitate pozitivă generală. Nu poate fi subsumat caracterul pozitiv al acestui Raport unei operaţiuni sau alteia, unui proiect de lege sau al altuia", a afirmat Predoiu.
Ministrul a spus că efortul considerabil din ultimele luni din partea tuturor instituţiilor publice implicate în justiţie, dar şi a Guvernului şi a Parlamentului au dus la acest rezultat pozitiv şi că numai în măsura în care vor fi menţinute aceste eforturi şi acest ritm pe toate cele patru obiective, România va putea avea un Raport de ţară în vară tot pozitiv.
"Niciodată un raport nu a fost influenţat în sens pozitiv sau negativ doar de un succes sau de un eşec. E vorba de un ansamblu de reuşite aici.", a subliniat Predoiu.
Despre posibilitatea invocării în viitor a MCV în contextul aderării României la Schengen, Cătălin Predoiu a susţinut că poziţia ţării noastre a rămas şi va fi în continuare limpede fără echivoc, că nu există nicio bază pentru conexarea celor două programe.
"Temeiurile juridice sunt diferite, noi stăm în litera tratelor atunci când susţinem separarea celor două programe şi nu există nicio bază operaţională", a mai spus el.
Pe de altă parte, el a susţinut că rămâne dedicat acestui program atât din perspectiva agendei MJ, cât şi din perspectiva cooperării interinstituţionale care reprezintă cheia succesului
"Este important să ţinem tendinţele pozitive iar pentru aceasta sprijinul politic este crucial. De aceea, mizăm pe efortul conjugat al politicienilor indiferent de apartenenţa politică în implementarea unor măsuri fără de care reforma în justiţie nu va putea fi desăvârşită.", a mai susţinut Predoiu.
El a subliniat că Raportul CE a indicat o serie de direcţii de acţiuni care trebuie luate în perioada următoare până la viitorul Raport: lansarea unei analize independente privind sistemul judiciar, pregătirea punerii în aplicarea a codurilor, luarea unor măsuri privind realocarea resurselor, în special cele umane, reformarea sistemului disciplinar al magistraţilor, finalizarea cadrului normativ pentru transferul unor atribuţii administrative de la judecător la personalul auxiliar şi crearea managerului de instanţă şi continuarea ritmului anchetelor şi al hotărârilor judecătoreşti în lupta anticorupţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Călin Georgescu și soția sa, Cristela Georgescu, s-au adresat criticilor: „Nu putem să stăm în genunchi decât în fața lui Dumnezeu”
-
Bolojan: Înainte de a face o reformă a statului trebuie făcută o reformă a lumii politice
-
Lituania, disponibilă să trimită militari în Ucraina şi avertizează asupra atacurilor hibride ruseşti
-
Ce spun analiştii economici despre motivele care au stat în spatele votului antisistem
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO