- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Predoiu: Încerc să conserv cât mai multe dintre sporuri în legea salarizării
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a spus, luni, după şedinţa Coaliţiei, că va încerca să conserve cât mai multe dintre sporurile magistraţilor în legea unitară a salarizării în sistemul bugetar şi a făcut, din nou, apel către magistraţi să nu mai întrerupă activitatea de judecată.
Predoiu: Încerc să conserv cât mai multe dintre sporuri în legea salarizării (Imagine: Mediafax Foto)
Predoiu a amintit că disponibilitatea Ministerului Justiţiei pentru dialog este aceeaşi, susţinând că angajamentul de a plăti drepturile salariale câştigate în trecut depinde de resursele existente în buget.
Ministrul a mai spus că în şedinţa Coaliţiei a făcut o informare completă asupra activităţii ministerului şi a Raportului de ţară, asupra căruia a refuzat să se pronunţe până miercuri, când va fi prezentat oficial de către Comisia Europeană (CE).
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Demnitarul a precizat, totuşi, că nu împărtăşeşte opinia ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, potrivit căruia Raportul CE despre Justiţia din România "este zero" şi nu are nicio valoare pentru domeniu.
Întrebat daca este de acord cu declaraţia ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul potrivit căruia raportul nu are nicio legătură cu realitatea, Predoiu a spus: "Eu am citit raportul şi pot să spun că împărtăşesc o cu totul altă opinie. Pe de altă parte, nu aş vrea ca până miercuri, când este data oficială a publicării raportului, să fac comentarii pe conţinut pentru că ar însemna să încălcăm reguli de curtoazie în ceea ce priveşte acest tip de instrumente. Astăzi este la mapa comisarilor la Bruxelles. Eu pot face observaţii. Practic nu putem, tehnic vorbind, să spunem că raportul a fost finalizat. Raportul va fi cel pe care îl va prezenta Comisia miercuri".
"Raportul pe Justiţie n-are nicio legătură cu România. V-am spus şi din februarie. Ei vorbesc despre nişte lucruri, sunt nişte funcţionari acolo care scriu. Noi trăim în România şi ştim care e Justiţia din România. O să citiţi raportul şi o să credeţi că se vorbeşte despre altă ţară. N-are nicio valoare, este zero pentru justiţia din România. Ce ne interesează pe noi, ne interesează problemele reale", a afirmat Ponta.
Potrivit unui proiect al raportului Comisiei Europene despre Justiţia din România, difuzat pe surse şi a cărui variantă oficială va fi publicată pe 22 iulie, adoptarea celor două coduri - civil şi penal - în iunie este "o expresie importantă de angajament politic şi un pas semnificativ înainte în ceea ce priveşte asigurarea unui sistem legal mai eficient".
Documentul menţionează însă că cele două coduri sunt prevăzute să intre în vigoare în acelaşi timp cu codurile de procedură civilă şi penală "după ce au fost dezbătute şi aprobate într-o procedură parlamentară normală".
Varianta preliminară a raportului CE menţionează, de asemenea, că este de aşteptat ca cea mai apropiată dată de intrare în vigoare a acestor acte normative să fie anul 2011.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO