- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Predoiu: Nu era momentul pentru modificarea procedurii de numire a procurorilor
Ministerul Justiţiei, Cătălin Predoiu, consideră că nu era momentul potrivit pentru schimbarea procedurii de numire a procurorilor şefi din cadrul parchetului instanţei supreme, având în vedere cerinţele raportului Comisiei Europene privind justiţia din România.
Predoiu: Nu era momentul pentru modificarea procedurii de numire a procurorilor (Imagine: Mediafax Foto)
"Modificarea legii prin statutul procurorilor, a procedurii de numire a acestora în funcţiile de conducere, trebuie, în opinia mea, văzută prin prisma raportului de ţară şi, dacă citiţi acest raport, veţi vedea că este exprimat destul de limpede faptul că stabilitatea cadrului legilativ - organizarea şi funcţionarea Ministerului Public - este un criteriu important de apreciere a îndeplinirii obiectivelor mecanismului de verificare şi cooperare", a declarat jurnaliştilor, joi, Cătălin Predoiu, prezent la Consiliul Superior al Magistraturii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Din această perspectivă, Predoiu consideră că că nu era cel mai potrivit moment "ca să se umble la aceste proceduri acum".
"Continuitatea instituţională (DNA-n.r.) este necesară şi trebuie subliniată. În particular, procedurile de numire şi revocare pentru posturile de nivel înalt trebuie menţinute", se arată în raportul tehnic pe justiţie al Comisiei Europene, făcut public lîn una iulie la Bruxelles.
Plenul Senatului a aprobat, marţi, cu 78 de voturi "pentru" şi 46 de voturi "împotrivă", propunerea de modificare a Legii 303/2004 privind Statutul magistraţilor, iniţiată de senatorul PC Rodica Stănoiu şi deputatul PSD Florin Iordache, şi completată în Comisia juridică a Senatului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO