Prefect de Dolj:CJ ar trebui să accepte comasarea a 2 spitale ca să nu fie transformate în sanatorii

Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, susţine că reprezentanţii Consiliului Judeţean ar trebui să accepte comasarea Spitalului de Pneumoftiziologie din Leamna şi a Spitalului Orăşenesc Dăbuleni întrucât acestea se află într-o situaţie "dramatică" şi ar putea fi transformate în sanatorii.

Urmărește
15 afișări

Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că unele unităţi sanitare din judeţ nu au o "situaţie mulţumitoare", el dând ca exemplu spitalele din Leamna şi Dăbuleni, ambele aflate în subordinea CJ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am avut o discuţie interesantă la nivelul Doljului în ceea ce priveşte clasificarea spitalelor din judeţ. Sunt situaţii nu tocmai mulţumitoare, întrucât gradul de calitate al serviciilor sanitare în judeţ se încadrează în categoria IV şi V (…) În momentul de faţă, cele mai dramatice situaţii sunt la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, care este de categoria V şi la Spitalul Orăşenesc Dăbuleni, care este neclasificabil în momentul de faţă", a spus Nicolae Giugea.

Potrivit sursei citate, cele două unităţi medicale ar putea obţine o clasificare mai bună în cazul în care CJ Dolj ar accepta comasarea acestora cu alte spitale.

"În discuţiile pe care le-am avut există variante de îmbunătăţire a activităţii acestora. Varianta unu ar fi de comasare a Spitalului de la Leamna cu Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Craiova, realizându-se 564 de paturi, variantă majoritar aprobată de toată lumea, şi o a doua variantă propusă a fost că Spitalul Victor Babeş din Craiova se scindează în Spitalul de Boli Infecţioase, cu 215 paturi, şi Spitalul Leamna, cu 349 de paturi. Dar, e o variantă care nu cred că va fi acceptată de cineva", a explicat prefectul de Dolj.

Giugea susţine că Spitalul din Leamna ar putea să fie transformat în sanatoriu, în cazul în care Consiliul Judeţean refuză în continuare comasarea.

"Discuţiile pe care le-am avut cu reprezentantul CJ au fost că: «domn'ne, noi nu suntem de acord cu unificarea Spitalului de la Leamna cu Spitalul Nr. 3, întrucât clădirile sunt ale CJ». Mie mi se pare că în acest fel Spitalul de la Leamna se îndreaptă cu paşi rapizi spre sanatoriu. Ceea ce înseamnă că se desfiinţează ca spital, devine un sanatoriu şi există atâta timp cât există finanţare, dar nu mai are regim de spital", a mai spus prefectul de Dolj.

De asemenea, Nicolae Giugea a spus că Spitalul de la Dăbuleni, pentru a putea fi clasificat, trebuie să investească în realizarea unei Secţii de Terapie Intensivă şi într-o Secţie de Chirurgie.

"Dacă se fac acestea două poate fi funcţional în continuare, dar cel de la Leamna niciodată nu va trece de categoria a V-a. Mie mi se pare de un tragism aparte toată treaba asta. Ăsta e nivelul în judeţul Dolj: IV şi V. Chiar şi Spitalul Judeţean e de categoria IV în momentul de faţă", a afirmat prefectul de Dolj.

La rândul său, administratorul public al judeţului Dolj, Alin Mitrică, susţine că reprezentanţii CJ se află "într-o perioadă de analiză".

"O să observăm modalitatea în care se operează clasificarea, ce înseamnă acest lucru pentru finanţarea respectivelor spitale, cum se reflectă la nivelul de resurse umane, la nivelul serviciilor şi după ce vom ajunge la o concluzie, ne vom organiza în funcţie de partea financiară şi de calitatea serviciilor", a afirmat Alin Mitrică.

Administratorul public al judeţului Dolj a mai spus că în cele două unităţi spitaliceşti de la Leamna şi Dăbuleni, Consiliul Judeţean a investit "o sumă destul de mare" pentru a le renova clădirile şi pentru a le dota.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici