- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prefectul Constanţei poate relua procedurile pentru referedumul de demitere a edilului din Cernavodă
Prefectul de Constanţa poate reîncepe procedurile pentru referedumul legat de demiterea primarului din Cernavodă, Mariana Mircea, după ce Curtea Constituţională a respins excepţia de neconstituţionalitate formulată în acest caz de Consiliul Judeţean Constanţa, potrivit unui comunicat al Prefecturii.
Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanţa, în urmă cu două zile, Curtea Constituţională s-a exprimat asupra sesizării privind excepţia de neconstituţionalitate formulată de Consiliul Judeţean Constanţa în procesul declanşat de prefectul Claudiu-Iorga Palaz, în luna martie 2010, prin care chema în judecată atât Consiliul Judeţean Constanţa, cât şi Primăria oraşului Cernavodă, în vederea obligării acestora la desemnarea a câte unui reprezentant care să facă parte din comisia pentru referendumul organizat în vederea demiterii primarului Mariana Mircea.
"Prin Decizia 130/2011, Curtea Constituţională a respins excepţia de neconstituţionalitate formulată de Consiliul Judeţean Constanţa, considerând-o netemeinică. Prin urmare, dosarul de fond va fi repus pe rol, urmând ca Tribunalul Constanţa să reia procesul pe care l-am iniţiat şi să se pronunţe în consecinţă. Tactica adoptată de Nicuşor Constantinescu nu a făcut decât să amâne soluţionarea unei probleme pe care cetăţenii oraşului Cernavodă au ridicat-o conform drepturilor pe care le conferă Constituţia României", a precizat prefectul de Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz.
La sfârşitul anului 2009, în urma analizării adresei primite de la un grup de iniţiatori din Cernavodă care solicitau organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Mariana Mircea, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a hotărât declanşarea procedurilor, în conformitate cu prevederile legale. Întrucât nici Consiliul Judeţean, nici primarul nu şi-au desemnat reprezentantul pentru comisia de organizare a referendumului, prefectul judeţului Constanţa a acţionat în judecată ambele autorităţi, articolul de lege invocat în acest sens fiind declarat constituţional.
Prefectul de Constanţa explica atunci că mai multe persoane au iniţiat o strâgere de semnături pentru demiterea primarului din Cernavodă.
În luna martie 2009, primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, a formulat o plângere penală împotriva iniţiatorilor strângerii de semnături de la cetăţeni pentru ultraj, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare publică. În 26 octombrie 2009, Parchetul Judecătoriei Medgidia a decis neînceperea urmăririi penale în cazul persoanelor implicate, considerând că din expertizele efectuate nu rezultă existenţa unor probe certe şi concludente care să contureze aspectele sesizate de primarul Mariana Mircea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: CCR decide renumărarea voturilor
-
Ciolacu, despre interzicerea TikTok: Eu nu voi fi de acord cu un astfel de demers niciodată
-
CNSAS: Un candidat pentru Senat din partea SOS, identificat că a colaborat cu Securitatea
-
Războiul din Ucraina, ziua 1009. Explozii auzite joi dimineaţa în Odesa şi Kropyvnytskyi / SUA îndeamnă Ucraina să reducă vârsta de recrutare la 18 ani pe fondul lipsei de trupe
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO